Kung Carl Gustaf
Kungen berättar nu om sin fobi. - Foto: Mikael Fritzon/TT, Linda Broström Kungliga Hovstaterna/TT Bild

Kung Carl XVI Gustaf avslöjar sin fobi: "Gömmer mig på toa" 

​Det är i Kristoffer Triumfs podcast "Värvet" som Kung Carl XVI Gustaf är gäst. Kungen öppnar upp sig rejält i den långa intervjun – bland annat avslöjar han mer om sin tidigare okända fobi.


Kung Carl XVI Gustaf är gäst i Kristoffer Triumfs hyllade podcast "Värvet", och där avslöjar Sveriges statschef allt om sin ritual inför att han ska fotograferas, vilka som är hans favoritchips och vad han tycker är tråkigast med sitt jobb.

I den nästan 90 minuter långa intervjun så öppnar kungen verkligen upp sig, och en av de saker han avslöjar är sin tidigare okända fobi.

Kristoffer Triumf driver podcasten "Värvet". Bildkälla: Alexander Larsson Vierth/TT Bild

Triumf frågar om Kungen har någon teori om varför det är så härligt att köra bil fort.

– Nej, det har jag faktiskt inte. En del tycker det är underbart att klättra i berg, andra hoppar fallskärm. Jag är helt enkelt höjdrädd. Jag får svindel och tycker att det är ruskigt besvärligt, bara att bo på hotell när de ska visa den finaste sviten som alltid är högt upp, berättar kungen.

Nobbar terapi

Kungen berättar vidare att det oftast är hotelldirektören som visar de här hotellrummen, och när de drar undan gardinerna för att visa upp en storslagen utsikt från hög höjd så vill inte Kungen vara med längre.

– Då står jag längst in i toaletten och gömmer mig i stort sett. Det är absolut det värsta jag vet, berättar han.

Kung Carl Gustaf XVI. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT Bild

Men kungen har inte övervägt att gå i terapi för att råda bot på sin fobi.

– Nej det hade jag inte tänkt. Men det är klart, det är jobbigt när man ska åka skidor och det är brant i Alperna och sådär. Det är jag inte speciellt road av, berättar han vidare i intervjun.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!