Måndag 4 Jul
Stockholm

Tusses glädjebesked efter röstproblemen: "Jag är tillbaka"

Nu får Tusse dansa, sjunga och prata igen.
Nu får Tusse dansa, sjunga och prata igen. Foto: Henrik Montgomery/TT, Erik Simander/TT

Efter en lång väntan är Tusse nu helt återställd efter sina röstproblem, som uppstod direkt efter vinsten i Melodifestivalen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Tousin Chiza, mer känd som Tusse, blev tidigt en storfavorit bland artisterna i årets upplaga av Melodifestivalen. Många tippade på att han skulle ta hem segern – vilket han till slut gjorde och kommer därför att representera Sverige i Eurovision Song Contest i Rotterdam med låten "Voices".

Tusse blev den stora vinnaren i Melodifestivalen. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT

Gjorde ett "rutiningrepp"

Men allt har inte varit en dans på rosor för Idol-vinnaren. Precis efter vinsten i Melodifestivalen drabbades Tusse av röstproblem och på order av läkare blev 19-åringen tvungen att vila – inte riktigt bra timing i och med att han stod inför en hel del jobb innan finalveckorna i Rotterdam.

Röstproblemen gick så långt att han blev tvungen att göra ett "rutiningrepp". Exakt vad det var för slags operation vill skivbolaget inte gå in på.

Bildkälla: Erik Simander/TT

Får sjunga och dansa igen

Men under lördagen meddelade Tusse att han nu får sjunga, dansa och prata som vanligt. Han skriver på Instagram att han mår bra och ser fram emot att stå på scen igen.

Slutligen tackar han sina följare för de fina orden och lyckönskningar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.