De är årets deltagare i "Stjärnorna på slottet"

Skådespelaren Per Andersson, komikern Marika Carlsson, skådespelaren Grynet Molvig, journalisten och författaren David Lagercrantz och artisten Carola Häggkvist berättar om sina liv i den 16:e säsongen av programserien med premiär på nyårsdagen.


Stjärnorna på slottet är tillbaka med en ny säsong och i år kommer vi att få se inga mindre än:

Carola Häggkvist har sedan sitt genombrott 1983 och har deltagit i Melodifestivalen fem gånger och vunnit tre. Hon har stått på musikalscener inte bara i Sverige utan också i England, turnerat som första skandinaviska popartist i Kina, varit en av coacherna i tv-programmet The Voice Sverige och var 2014 med i tv-programmet Så mycket bättre och nu under våren varit deltagare i Let’s Dance.

Marika Carlsson har utsetts till Årets kvinnliga komiker två gånger och har turnerat Sverige runt med kritikerrosade ståupp-föreställningarna En negers uppväxt och Jag är Gud, som utgick från hennes erfarenheter som adoptivbarn och vuxen om mobbning, rasism, identitetssökande, religion och vardagskomik. 2012 var hon Sommarvärd i P1 2012 och har också skrivit självbiografin "Såna som du ska inte va här".

Per Andersson är komiker, skådespelare, manusförfattare, regissör och en av grundpelarna i i humorgruppen Grotesco. Han har spelat i musikaler, medverkat i ett antal filmer och julkalendrar, varit medlem i Mölndalsrevyn under 1990-talet, gjort sketcher för Morgonpasset och Rally i P3, varit röstskådespelare i ett flertal barnfilmer och senast såg vi honom som en av programledarna i Melodifestivalen.

Grynet Molvig är norsk skådespelare och sångerska. I Sverige slog hon igenom när hon spelade huvudrollen i komedin En flicka på gaffeln mot Lars Ekborg 1966 och blev därefter anlitad av Hasse och Tage deras revy Spader Madame 1969 och i filmerna Mannen som slutade röka och Sopor. Grynet Molvig samarbetade också med Povel Ramel i SVT-serier som Semlons gröna dalar och i shower på Berns. Hon har de senaste åren medverkat i den populära tv-serien Gåsmamman.

David Lagercrantz är författare och journalist. Boken Jag är Zlatan Ibrahimovic gavs ut 2011 efter att David tillbringat mer än 100 timmar i samtal med fotbollsstjärnan. Två år senare fick han uppdraget att skriva den fjärde boken i Stieg Larssons Millenium-serie, vilken slog internationella försäljningsrekord och klev upp på topplistorna världen över. Han inledde sin skrivande karriär på Sundsvalls Tidning som kriminalreporter och debuterade 1997 som författare.


Även i år är det tv-kocken Tareq Taylor, känd från Tareqs matresa och Trädgårdstider, som tillsammans med de fem stjärnorna sätter ihop måltiderna under programserien. Det är Tareq Taylors fjärde säsong och vad gäller spelplatsen, Bäckaskog slott, är SVT tillbaka nordost om Kristianstad för tredje gången.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

2 timmar sedan

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.