Onsdag 23 Jun
Stockholm

Tusse om tabben inför Eurovision-semin: "Blir jag döv nu?"

Tusse drabbades av teknikstrul under genrepet inför semifinalen i Eurovision Song Contest.
Tusse drabbades av teknikstrul under genrepet inför semifinalen i Eurovision Song Contest. Foto: Henrik Montgomery/TT

Ikväll tar Tusse, med bidraget "Voices", plats på scen i den första semifinalen av Eurovision Song Contest 2021. Men under gårdagens genrep drabbades artisten av rejält teknikstrul. "Det var hemskt", säger han.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Med startnummer fyra framför svenske Tousin ”Tusse” Chiza, 19, ett av 16 bidrag som ikväll tävlar i semifinalen av Eurovision Song Contest 2021. 

Men vägen dit har inte varit enkel för artisten som drabbades av röstproblem och tvingades genomgå en operation bara veckor innan musiktävlingen. Som om att det inte vore nog stötte Tusse på ytterligare problem, i form av teknikstrul, under gårdagens genrep.

Problem med Tusses medhörning

Mer specifikt var det problem med medhörningen som ställde till det under repet. 

– För mig hade de höjt till max, så jag hörde allt. Det var hemskt, ”kommer jag bli döv nu”?, säger Tusse i en intervju med SVT och fortsätter:

Tusse under genrepet. Foto: Jessica Gow/TT

– Jag var lite irriterad när jag var på scen och det blev fel för mig, jag var såhär: ”Är det ingen som förstår, är det ingen som kan fixa det?”. Men det är bara att ge allt ändå.

"Så jävla mäktigt"

Teknikstrul till trots ser 19-åringen fram emot att ikväll få ställa sig på scen – inför publik på plats i arenan Ahoy i Rotterdam.

– Man hör publikens jubel och det är så jävla mäktigt, säger han.

Kommentera
Kopiera länk
Dela