Damiano David, i bandet Måneskin som vann Eurovision Song Contest 2021, har drogtestats.
Damiano David, i bandet Måneskin som vann Eurovision Song Contest 2021, har drogtestats. - Foto: Jessica Gow

Eurovision-vinnaren drogtestades – nu har svaret kommit

I samband med Eurovision-finalen anklagades sångaren i vinnarbandet Måneskin, Damiano David, för att ha tagit kokain under livesändningen. Nu har Damiano drogtestats – och svaret visar negativt.


I lördagskväll tog Italien, med bandet Måneskin, hem Eurovision Song Contest 2021. Men under livesändningen reagerade många tittare på något som skedde i green room.

På bild, i ett klipp som blivit viralt, syns bandets sångare Damiano David, 22, luta sig fram över bordet med näsan nära bordskanten, vilket fick många att spekulera kring huruvida Damiano tog kokain – något bandet tillbakavisat. Läs mer om det här.

Eurovision-vinnaren har testat negativt för droger

Nu har Damiano drogtestats på eget initiativ och svaret visar negativt. Anledningen till att testet inte kunnat göras förrän nu är, enligt EBU, för att man inte haft tillgång till sådana test med så kort varsel. 

– Vi är oroade över hur felaktiga spekulationer som lett till falska nyheter har överskuggat evenemangets själ och resultat, samt hur det påverkat bandet på ett orättvist sätt, säger EBU i ett pressmeddelande

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!