Pernilla Wahlgren
Pernilla Wahlgren visar nu hur hon ser ut utan löshåret. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Pernilla Wahlgren visar bild på håravfallet: "Hjälp mig"

Pernilla Wahlgren har i flera år slitit av sitt eget hår. Att tvångsmässigt rycka loss hår heter trichotillomani. Nu vädjar Pernilla om hjälp.


De flesta av oss har små egenheter för sig. Pernilla Wahlgren, 53, är inte annorlunda – hon har själv berättat om ett av sina tics som hon dragits med i många år. Det handlar om att hon drar loss hår från sitt huvud.

– Jag har ett tics. Jag drar mig i håret, och drar liksom av mitt hår så det går av. När jag väl börjat kan jag inte sluta, berättade Pernilla Wahlgren i "Wahlgrens värld" år 2017.

Att slita av sig håret kallas för trichotillomani

Att tvångsmässigt rycka loss hår heter trichotillomani. Sahlgrenska Universitetssjukhuset skriver att "hårryckandet kan i stunden utlösas av olika saker, såsom svårhanterliga känslor (ångest, ilska, uttråkning m.m.) eller att hårstrået känns eller ser annorlunda ut".

Pernillas dotter Bianca Ingrosso är inne på samma linje. Hon tror att Pernillas hårryckande grundar sig i stress.

– Hennes tics, som att hon drar sig i håret kommer när hon är stressad, när hon får ångest, när paniken kommer, sa Bianca i "Wahlgrens värld".

Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso har pratat om Pernillas tics i "Wahlgrens värld". Bildkälla: Stella Pictures.

Pernilla Wahlgrens egna ord om sitt hår

På Instagram Story visade Pernilla tidigare i veckan upp hur hennes ser ut när hon slitit av det.

"Kan jag inte bli fri från mitt tics så jag slipper ha ett hål i mitten", skrev Pernilla och visade hur hennes kalufs ser ut med en glipa i mitten.

"Tänker att man kan få hjälp med att sluta röka eller bita på naglarna. Borde man kunna hitta någon som kan hjälpa mig att dra av mitt hår", skriver hon vidare tätt följt av en ledsen emoji.

Pernilla Wahlgren visar hur hennes hår ser ut utan extensions. Bildkälla: Instagram/pernillawahlgren

Sätter i löshår

För att fylla ut håret så använder sig Pernilla av löshår som hon sätter i på salong. På Instagram Story tackar hon sin frisör Adam Lukacs för sin senaste förvandling, och visar upp resultatet från sin makeover.

I klippet ovan kan du ser mer.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mede duckar Israelfrågan: "Kan inte uttala mig"

Scorsese sägs vilja göra film om Frank Sinatra

idag 02:30
Filmskaparen Martin Scorsese ska enligt uppgifter till Variety arbeta på en Frank Sinatra-biografi med sin mångårige samarbetspartner Leonardo DiCaprio i huvudrollen.

Kinsella: Jag har aggressiv hjärncancer

igår 21:14
Sophie Kinsella, författaren till storsäljaren "En shopaholics bekännelser", behandlas för "en aggressiv form av hjärncancer", skriver hon på Instagram. Diagnosen ställdes för två år sedan.

Detaljen som avgjorde i "Sveriges mästerkock" 2024

igår 21:05
Det är dags för en rafflande final av "Sveriges mästerkock" 2024. Tess Medina och Josefine Freij ställs mot varandra där de ska laga en trerättersmeny. Men vad var det egentligen som avgjorde vinsten?

Därför avbröts Sveriges mästerkock-finalen i förtid

igår 20:57
Under onsdagen sändes Sveriges mästerkock-finalen, där det skulle avgöras vem som skulle vinna av Josefine Freij och Tess Medin. Men programmets finalavsnitt fick avbrytas i förtid. Här får du veta varför!

Tess Medina vann Sveriges mästerkock 2024

igår 20:56
En lyxig vinnarmeny med kaviar, kalvfilé och mango avgjorde. Tess Medina tog hem segern i finalen av "Sveriges mästerkock". Det känns som ett nytt liv, ett nytt kapitel, en ny era, säger hon till TT om vinsten.