Tisdag 22 Jun
Stockholm

Pernilla Wahlgren visar bild på håravfallet: "Hjälp mig"

Pernilla Wahlgren
Pernilla Wahlgren visar nu hur hon ser ut utan löshåret. Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Pernilla Wahlgren har i flera år slitit av sitt eget hår. Att tvångsmässigt rycka loss hår heter trichotillomani. Nu vädjar Pernilla om hjälp.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

De flesta av oss har små egenheter för sig. Pernilla Wahlgren, 53, är inte annorlunda – hon har själv berättat om ett av sina tics som hon dragits med i många år. Det handlar om att hon drar loss hår från sitt huvud.

– Jag har ett tics. Jag drar mig i håret, och drar liksom av mitt hår så det går av. När jag väl börjat kan jag inte sluta, berättade Pernilla Wahlgren i "Wahlgrens värld" år 2017.

Att slita av sig håret kallas för trichotillomani

Att tvångsmässigt rycka loss hår heter trichotillomani. Sahlgrenska Universitetssjukhuset skriver att "hårryckandet kan i stunden utlösas av olika saker, såsom svårhanterliga känslor (ångest, ilska, uttråkning m.m.) eller att hårstrået känns eller ser annorlunda ut".

Pernillas dotter Bianca Ingrosso är inne på samma linje. Hon tror att Pernillas hårryckande grundar sig i stress.

– Hennes tics, som att hon drar sig i håret kommer när hon är stressad, när hon får ångest, när paniken kommer, sa Bianca i "Wahlgrens värld".

Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso har pratat om Pernillas tics i "Wahlgrens värld". Bildkälla: Stella Pictures.

Pernilla Wahlgrens egna ord om sitt hår

På Instagram Story visade Pernilla tidigare i veckan upp hur hennes ser ut när hon slitit av det.

"Kan jag inte bli fri från mitt tics så jag slipper ha ett hål i mitten", skrev Pernilla och visade hur hennes kalufs ser ut med en glipa i mitten.

"Tänker att man kan få hjälp med att sluta röka eller bita på naglarna. Borde man kunna hitta någon som kan hjälpa mig att dra av mitt hår", skriver hon vidare tätt följt av en ledsen emoji.

Pernilla Wahlgren visar hur hennes hår ser ut utan extensions. Bildkälla: Instagram/pernillawahlgren

Sätter i löshår

För att fylla ut håret så använder sig Pernilla av löshår som hon sätter i på salong. På Instagram Story tackar hon sin frisör Adam Lukacs för sin senaste förvandling, och visar upp resultatet från sin makeover.

I klippet ovan kan du ser mer.

Kommentera
Kopiera länk
Dela