Lotta Engberg och Soldotkorn
Här är allt du vill veta om Lotta Engberg! - Foto: Stella Pictures, Stina Stjernkvist / TT

Lönen, "Soldoktorn" och huset – här är allt om Lotta Engberg

Lotta Engberg är aktuell som programledare för "Lotta på Liseberg". Här är allt du vill veta om Lotta – kärleken till pojkvännen Mikael "Soldoktorn" Sandström, miljonerna på banken och det nya drömhuset i Mölnlycke!


På söndag den 20 juni är det premiär för "Lotta på Liseberg". Lotta Engberg bjuder in artister för hits, allsång och folkfest på Liseberg i Göteborg. 

Lotta Engberg är en av Sveriges mest folkkära artister, och har varit ett känt namn i stugorna ända sedan debuten i Melodifestivalen 1984 då hon deltog med bidraget "Sankta Cecilia" som dessvärre bara kom tvåa. Vann det året gjorde nämligen Herreys med "Diggi-loo diggi-ley".

Lotta Engberg 1987. Bildkälla: Stella Pictures.

Sveriges dansbandsdrottning nummer ett har levererat godbitar som "Fyra bugg och en Coca-Cola", tävlat i Mello hela sju gånger, varit programledare för "Bingolotto" och nu på senaste åren gjort fullkomlig succé som Lotta på Liseberg.

Men förutom den sagolika karriären så finns det såklart en hel del saker man vill veta om Lotta Engberg – här är 3 saker du inte får missa när det kommer till Lotta Engberg.

Hur mycket pengar tjänar Lotta Engberg? Vad har Lotta Engberg i lön?

Det går ingen nöd på Lotta Engberg om vi säger så – men har man över 40 år i branschen så är det ju inte konstigt att ekonomin fullkomligen blomstrar. 

Sedan år 2015 har Lotta kunnat plocka ut en härlig månadslön på nästan 50 000 kronor i månaden, något som Aftonbladet har skrivit om. 

Lotta har även aktiebolaget Lotta Engberg Nöjesproduktion som enligt AllaBolag har tillgångar på 16 miljoner kronor.

– Det har gått bra och det har det gjort de senaste 20 åren, sa Lotta Engberg till Expressen år 2018 när de skrev om hennes miljonsuccé.

De senaste fem åren har Lotta förresten tjänat galna 24 miljoner kronor, skriver Expressen.

Lotta Engberg tar ton under "Lotta på Liseberg". Bildkälla: Stella Pictures.

Lotta Engbergs drömliv med pojkvännen Mikael "Soldoktorn" Sandström

Få har kunnat missa att Lotta Engberg är tillsammans med pojkvännen Mikael "Soldoktorn" Sandström. Lotta och Mikael Sandström träffades sommaren 2020, då de också blev ett par. 

Lotta Engberg. Bildkälla: Stella Pictures.

Sedan dess har det gått undan och de flyttade nyligen ihop i ett riktigt lyxhus utanför Göteborg. I en intervju med Aftonbladet har Soldoktorn berättat om relationen med Lotta.

– Det gick snabbt, men inte för snabbt. Vad är det värsta som kan hända och vad har man i vågskålarna? I den ena skålen är det total lycka, glädje och tvåsamhet. Eller så var du inte så charmig som jag trodde, vi delar på oss. Vad som blir i en framtid och vad som händer nästa år och året efter det vet jag inte, men vi påtar på i trädgården som om vi ska bo här nästa år också och planterar inte ettåriga växter, berättade han.

Mikael "Soldoktorn" Sandström. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT Bild

Trots att Lotta och Mikael är upp över öronen förälskade så verkar inte bröllop finnas med i framtidsplanerna, något som han berättade om i samma intervju med Aftonbladet.

– Det finns inga sådana planer nu. Just nu känner jag inte att en förlovning skulle tillföra något. Det skulle inte höja temperaturen, den är redan hög, sa han då.

Mikael "Soldoktorn" Sandström och Lotta Engberg. Bildkälla: Stina Stjernkvist/TT Bild

Läs allt om Mikael Sandström, känd som "Soldoktorn" eller "Doktor Mikael", här: Barnen, Robinson och jobbet

Lotta Engbergs och Soldoktorns hus i Mölnlycke

I november 2020 köpte Lotta Engberg och Soldoktorn ett riktigt härligt hus i Mölnlycke utanför Göteborg. 

Det är en jättevilla med 12 rum och 240 flådiga kvadratmeter att bre ut sig på. 

Dessutom har de en tomtarea på 1 253 kvadratmeter. För huset betalade de 8 750 000 kronor, något som Expressen har rapporterat om.

Härligt! 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Han är P2:s nya klassiska artist

De leder Grammisgalan

Ett av Sveriges vassaste humorpar leder årets Grammisgala. För Marie Agerhäll och Jesper Rönndahl är samarbetet hemtamt, men sammanhanget helt nytt.

Därför försvinner "Hotell Romantik" från rutan – SVT om programmets framtid

igår 21:47
Under söndagen sändes sista avsnittet av "Hotell Romantik", säsong två. Här är SVT:s besked om programmets framtid.

Filmfotograf dog – vapenansvarig får fängelse

igår 20:16
Hanna Gutierrez Reed, som var vapenansvarig under inspelningen av "Rust", döms till ett och ett halvt års fängelse, rapporterar amerikanska medier.

Allt om Alexandra Nilsson: Podd, pojkvän och tiden som Kissie

igår 15:17
Alexandra Nilsson är en svensk influencer och tidigare bloggare. Men hur mycket vet du egentligen om henne? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Alexandra Nilsson.

Jeremy Clarkson chockar med bild från Sverige: "Jag trodde aldrig..."

igår 15:13
Jeremy Clarkson och hustrun Lisa Hogan besökte Sverige och Danmark – och en bild från parets semester väckte starka reaktioner hos de engagerade följarna...