"Jag har träffat lite roliga män på senaste tiden faktiskt"
"Jag har träffat lite roliga män på senaste tiden faktiskt" - Foto: Foto: Naina Helén Jåma / TT

Äntligen helg – med Gunilla Persson

Gunilla Persson, 62, gjorde succé i TV3-flaggskeppet "Svenska Hollywoodfruar", och nu lever hon ett härligt liv i änglarnas stad Los Angeles. Hennes helger består av god mat, trevliga dejter och svart, starkt kaffe.


I “Äntligen helg” blir du guidad genom kända personers härligaste helgrutiner. Vad äter de helst en fredagskväll, vilken serie är deras absolut favorit och hur laddar de upp inför en ny vecka? Det har vi svar på!

Efter en genomförd journalistutbildning arbetade Gunilla Persson med kändisintervjuer på Sveriges Radio – tills ett modellkontrakt med Ford Models tog henne till New York 1983. 

I USA har hon blivit kvar, och nu är hon bosatt i en härlig villa vid havet i Pacific palisades, Los Angeles. 

Här tillbringar hon både helger och lediga stunder – men vad hittar hon på? Vi ringde upp Gunilla och frågade!


Det är fredag och dags att gå på helg. Vilken låt sätter du på?

Jag har väldigt brett register på musik jag gillar, så det är svårt att välja en specifik låt. Jag gillar allt ifrån Elton John och Tina Turner till reggaeartister som Bob Marley. ”Redemption song” är ju hans nummer ett, tycker jag. 

Hur ser din ultimata fredagskväll ut? Vad äter/dricker du helst till middag? 

Åh, vad härligt, jag älskar ju mat. Jag äter gärna någon fiskrätt, jag tycker om både lax och torsk. Gärna med ris eller potatis till, och massor av sallad och grönsaker. 

Jag dricker gärna champagne eller vitt vin, om det är till fisk. Jag kan inte dricka rött vin till fisk eller vitt vin till kyckling, jag vill ha det som passar bäst ihop.  

Det är lördag och dags för helgfrukost. Vad får under inga omständigheter saknas? 

Det beror på hur länge jag sover. Har jag varit uppe sent blir det en rätt sen frukost, snarare en brunch. Men något som absolut aldrig får saknas är starkt, svart kaffe. Jag tror att jag har ett ”caffeine-addiction”.  

Du städar av matbordet och gör dig i ordning för lördagen. Vad hittar du på? 

Jag har ju börjat gå ut på dejter nu när pandemin börjat bli bättre i Los Angeles. Det blir oftast på lördagskvällar, eftersom man har mest tid över då. Jag har träffat lite roliga män på senaste tiden faktiskt, det har varit ”good news men”. 


Det är söndag och helkväll i soffan. Vad tittar du på?  

Jag är med i en fackförening för film- och tv-skådespelare som heter ”The Screen Actors Guild”. Genom den får jag massvis med länkar till nya filmer och serier. Men sedan gillar jag ”Law & Order: Special Victims Unite” också.  

Vad snacksar du på? 

Det finns så mycket gott, men jag älskar popcorn. Low fat-popcorn med mycket salt på.  

Vad är ditt bästa recept för att ladda upp inför veckan som kommer? 

Sov väldigt mycket, det är det bästa tipset. Och gå gärna och gör något för dig själv, som att fixa naglarna eller ta en massage. Något som får dig att må bättre, helt enkelt. 

Vems helg hade du varit nyfiken på att få veta mer om? 

Kungafamiljens medlemmar, jag skulle gärna vilja veta vad Drottning Silvia gör, till exempel.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

1 timme sedan
Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.

Robinson-Charlotta avslöjar: Så är relationen med Ci i dag

1 timme sedan
I "Robinson" var Charlotta Hedlund och Ci Lindström långt ifrån bästa vänner. Men hur ser deras relation ut i dag?

Annika Norlin får lyssnarnas bokpris

1 timme sedan
Hon trodde inte att hon kunde skriva en roman. Men nu får Annika Norlin Sveriges Radios romanpris för "Stacken" – samma dag som hon släpper ett nytt album.

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

3 timmar sedan
Det var år 2017 som Nicole Falciani fick ett viktultimatum av underklädesmärket Calzedonia. "Jag fick ett mejl där de skrev att de tycker att jag är för tjock".

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

3 timmar sedan
Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.