Tisdag 28 Sep
Stockholm

Tv-kocken Tareq Taylors företag kapat av liga

"Det är vidrigt", säger tv-kocken i en intervju med Aftonbladet
"Det är vidrigt", säger tv-kocken i en intervju med Aftonbladet. Foto: Thomas Winje Øijord​/Andreas Hillergren/TT​

Med hjälp av en förfalskad namnteckning kunde ligan skriva in sig själva i Tareq Taylors bolagsstyrelse, helt utan hans vetskap. Först när polisen kontaktade honom i ett annat ärende uppdagades bedrägeriet, men då var skadan redan skedd.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det har gått drygt två veckor sedan stjärnkocken Tareq Taylor, 52, kammade hem vinsterna i kategorin "Årets tv-personlighet" och "Årets livsstilsprogram" på den årliga Kristallengalan

Men parallellt med framgångarna har han tampats en helt annan, betydligt jobbigare situation.

När Tareq var iväg på diverse inspelningar i juli blev hans bolag nämligen kapat av en liga. 

Skrev in sig själv i styrelsen

Tack vare en förfalskad namnteckning kunde de skriva in sig själva i styrelsen. Ändringarna skickades hem till Tareq i brev, men eftersom han inte var hemma så upptäcktes de inte.

Nej, att ligan blev påkommen var något av en slump. En dag blev Tareq plötsligt uppringd av polisen som gripit en man misstänkt i ett annat förfalskningsärende. 

Samma man stod med i styrelsen i tv-kockens bolag, till hans stora förvåning.

– Då hade de haft kontroll över mitt bolag i 36 timmar. Sitter man i styrelsen så är du firmatecknare, så du kan skriva på lån, ta ut mobiltelefoner, köpa en bil – och det är juridiskt korrekt, säger Tareq till Aftonbladet.

Tvingades betala för ligans abonnemang

När bedrägeriet uppdagades hade ligan redan hunnit köpa både telefoner och abonnemang i bolagets namn. 

Tareq var snabb med att spärra och anmäla inköpen, men tre veckor senare kom en faktura från operatören gällande ett abonnemang som glömts bort att sägas upp. 

– De lät mig veta att eftersom det var juridiskt korrekt när det tecknades, så måste jag betala, säger han till Aftonbladet.

Tareq Taylor anser sig ha haft tur i oturen, men är kritisk till att så stora bolagsjusteringar kan göras utan Bank-id, eller någon annan säkerhetskontroll.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela