Lyxhotell, semester och ständiga hot – så levde Einár under sin sista tid i livet

Till synes verkade Einár leva ett liv i lyx och överflöd, men bakom kulisserna rådde våld och hot om att bli dödad. Såhär levde rapartisten den sista tiden.


Under natten till fredag mördades rapartisten Einár, 19 i södra Stockholm. Beskedet om hans död skakade om Sverige och polisen arbetar intensivt med förundersökningen.

Framgångarna sköljde över artisten under de senaste åren.

Han vann ett flertal priser, bland annat Grammisar för "Årets låt" och "Årets nykomling".

Utåt sett levde Einár ett liv utan problem, med pengar i överflöd som gick till både bilar, klockor och semester efter semester.

Så levde Einár innan mordet

Förutom att han har synts på lyxferie till Dubai tillsammans med flickvännen Alexandra i april, ska han också ha åkt en sväng till både Amsterdam och Spanien.

Han syntes inte sällan på Instagram, där han publicerade flera bilder med dyra bilar, klockor och smycken.

Einár levde med hotbild

Men livet var inte en dans på rosor för den 19-årige artisten.

Enligt uppgifter till Aftonbladet levde Einár med en hotbild och hade ett pris på sitt huvud. Det var av den anledningen som han åkte till Västerås och under en tid bodde på spahotellet Steam Hotel.

Han ska också ha bott hos vänner i Bjurhovda och under sin tid i Västerås ska han ha tagit kontakt med nätverk i staden för att be om aktörer som skulle agera livvakter.

– Han kontrollerades regelbundet ihop med dessa och var ofta i Västerås när hotbilden växte. Han har befunnit sig flera gånger med tunga nätverksaktörer i hans närvaro, säger Aftonbladets källa.

Fakta om Nils "Einár" Grönberg

Rapparen Einár, vars riktiga namn var Nils Grönberg, slog igenom år 2019 med låten "Katten i trakten", bara 16 år gammal. Samma år vann han sitt första pris på P3-Guld i kategorin "Årets låt" med samma låt.

Sedan dess har framgångarna avlöst varandra och blev på kort tid Einár en av Sveriges mest framstående rappare. Han har släppt fyra album och medverkat på låtar med bland andra Dree Low och Hov1.

Einár växte upp i Enskededalen i södra Stockholm, ett område där polisen identifierat gängkriminella nätverk och grupperingar. Han refererade ofta till vapen och våld i sina låtar, och har sagt att han skildrade verkligheten i området där han växte upp.

Rapparen blev under våren 2020 kidnappad av personer ur det så kallade Vårbynätverket och var kallad för att vittna mot nätverket i Hovrätten under nästa vecka.

Strax före klockan 23 den 21 oktober sköts Einár till döds i Hammarby Sjöstad. Han blev 19 år gammal.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Textilmuseet prisat på Elle-galan

Harry Styles stalker får fängelse

3,5 månaders fängelse. Den blir domen för den brasilianska kvinna som stalkat Harry Styles den senaste tiden, skriver The Guardian.

Hooja kommenterar älgvandringen

igår 21:52
Artistduon Hooja blir älgvärdar i SVT. Den 2 maj klockan 19.00 kommenterar de årets säsong av "Den stora älgvandringen".

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

igår 21:26
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

igår 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.