Stockholm

Alexandra Torgrips ord efter Einárs död: "Hade gjort vad som helst"

Alexandra Torgrip Einár flickvän
Flickvännen Alexandras ord om Einárs död. Foto: Instagram & Jessica Gow/TT.

"​Jag tänker på dig varje dag, hela dagarna och allt jag gör nu gör jag det åt oss båda." Så skriver Einárs flickvän Alexandra Torgrip i en hjärtskärande text på Instagram, snart en månad efter rapparens död.


Läs mer

Det har snart gått en månad sedan rapparen Nils "Einár" Grönberg sköts ihjäl i Hammarby Sjöstad natten den 21 oktober. Han blev 19 år gammal och händelsen har berört många.

Många människor som stod Einár nära har delat sina känslor på sociala medier. 

"Fan att det skulle bli såhär. Min älskade vän", skrev artisten Victor Leksell när han fick höra om vad som hade hänt. 

Flickvännens hjärtskärande ord

Även Einárs flickvän Alexandra Torgrip, 19, skrev, en vecka efter mordet, en text på Instagram där hon beskrev sorgen. 

På fredagsmorgonen delar hon fler bilder på paret ihop på sin Instagram story. Hon visar även en bild på platsen i Hammarby sjöstad där mordet begicks, vilket blivit som en minnesplats för rapparen.

På platsen har människor lämnat högar med blommor och tänt ljus i Einárs minne. 

Alexandra skriver även en hjärtskärande text om pojkvännen. 

"Min saknad är ENORM. Har växt upp med dig, lärt livets jobbiga gåtor med dig, utvecklats med dig, sett hela världen med dig", inleder hon. 

Bildkälla: Instagram.

"Jag tänker på dig varje dag"

"Jag tänker på dig varje dag, hela dagarna och allt jag gör nu gör jag det åt oss båda. Jag är så tacksam för att jag fick träffa min stora kärlek som barn och även fast vi ej fick tillräckligt så är jag så tacksam och glad för all tid jag fått med dig", skriver hon och fortsätter: 

"Du är det vackraste som finns, insidan ut. Jag hade gjort vad som helst för att få se din skepnad och hålla din hand igen."

Bildkälla: Instagram.

Fakta om Nils "Einár" Grönberg:

Rapparen Einár  vars riktiga namn var Nils Grönberg, slog igenom år 2019 med låten "Katten i trakten", bara 16 år gammal. Samma år vann han sitt första pris på P3-Guld i kategorin "Årets låt" med samma låt.

Sedan dess har framgångarna avlöst varandra och blev på kort tid Einár en av Sveriges mest framstående rappare. Han har släppt fyra album och medverkat på låtar med bland andra Dree Low och Hov1.

Einár växte upp i Enskededalen i södra Stockholm, ett område där polisen identifierat gängkriminella nätverk och grupperingar. Han refererade ofta till vapen och våld i sina låtar, och har sagt att han skildrade verkligheten i området där han växte upp.

Rapparen blev under våren 2020 kidnappad av personer ur det så kallade Vårbynätverket och var kallad för att vittna mot nätverket i Hovrätten under nästa vecka.

Strax före klockan 23 den 21 oktober sköts Einár till döds i Hammarby Sjöstad. Han blev 19 år gammal.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.