Mumbo Jumbo skämtar om CAIA:s julkalender.
Mumbo Jumbo skämtar om CAIA:s julkalender. - Foto: Stella pictures/TV4

TV4:s grova skämt om CAIA:s julkalender

Det är humorprogrammet Mumbo Jumbo som verkligen tagit i från tårna i sin nya sketch som driver med Bianca Ingrossos julkalender.


Det var den 27 oktober i år som Bianca Ingrossos skönhetsmärke CAIA släppte sin omtalade julkalender. 

Inom loppet av en timme var alla 20 000 julkalendrar slutsålda. Med ett styckpris på 1 795 kronor bör de totala försäljningsintäkterna uppgå till omkring 36 miljoner kronor – och succén var ett faktum.

Men sedan kom bakslaget – och det blev mer eller mindre kaos. Kunderna var otroligt missnöjda – och reaktionerna lät sig inte väntas på. 

Bianca Ingrosso. Bildkälla: Stella Pictures

Varje kalender skulle nämligen, enligt företaget, innehålla skönhetsartiklar till ett värde av 3 595 kronor. Men många konsumenter har reagerat på att kalendern bara innehöll förpackningar i resestorlek. Andra riktar mot kritik mot att vissa luckor, exempelvis den som ger kunden rabatt på nästa köp, gör kalendern ovärd det höga priset.

I skrivande stund haglar nu anmälningar in till konsumentverket som kommer att granska det hela. Mer om det kan du läsa här.

Mumbo Jumbos grova skämt

Humorprogrammet Mumbo Jumbo är inte direkt känt för att vara blyga när det kommer till att ta i med skämten. Och så har det även blivit denna gång. 

Scen från Mumbo Jumbo. Bildkälla: TV4

I en av deras senaste sketcher spelar en av skådespelarna Bianca som i avsnittet då besvarar kritiken. 

– Alltså på riktigt, jag förstår inte den här kritiken. Ska inte en influencer kunna sälja en svindyr julkalender utan att det ska bli ett sånt jävla liv, säger skådisen.

– Jag förstår inte vad folk klagar på. Gåvorna kommer i perfekta storlekar. Allt jag äger och har är i den här typen av storlekar, säger skådespelaren som spelar Bianca i sketchen. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!