Bönderna i bonde söker fru.
Ikväll fick vi reda på hur det gick sen för bonde-paren. - Foto: Magnus Ragnvid/TV4

Så gick det sen för paren i Bonde söker fru 2021

En känslosam säsong av Bonde söker fru har officiellt nått sitt slut. I kvällens avsnitt knöts säcken ihop, då vi fick reda på hur det har gått för alla bonde-paren efter slutvalet. Och det bjöds minst sagt på överraskningar.


I den sextonde säsongen av Bonde söker fru har programledaren Linda Lindorff hjälpt bönderna Filip Nilsson, 27, Daniel Eriksson, 27, Mikael “Backis” Backstulid, 36, och Pär Eric “Peja” Nilsson, 63, att hitta kärleken. 

I förra veckans avsnitt gjorde bönderna sitt allra sista val, vilket innebar mycket dramatik och känslor. Det kan du läsa mer om här.

Ikväll var det dags för uppföljningen efter det slutgiltiga valet. Vad har hänt nu några månader senare? Vilka är tillsammans fortfarande? Så gick det sen för paren i Bonde söker fru 2021! 

Hur gick det för Daniel och Klara?

I förra veckans avsnitt stod Daniel i valet och kvalet mellan Klara och Alice. Men i slutändan blev det ändå Klara som Daniel ville fortsätta dejta. 

När Linda Lindorff sedan kommer tillbaka till Daniels gård i kvällens program möts hon av bara Daniel, och man sitter som på nålar. Var är Klara? 

Klara och Daniel är fortfarande kära. Foto: TV4

Givetvis sitter Klara och väntar i trädgården. Daniel och Klara är fortfarande tillsammans! 

– Jag hade inte en så tydlig bild av kärlek innan jag träffade Daniel, men nu vet jag ju hur det känns. Hur det ska kännas, säger Klara. 

"Helt jäkla underbart". Foto: TV4

– Det känns ju helt fantastiskt att få vara med Klara. Att få krama om henne och säga att man älskar henne. Helt jäkla underbart. Jag kan faktiskt inte tänka mig ett liv utan Klara, säger Daniel i kvällens program. 

Hur gick det för Backis och Evelina? 

Backis resa har präglats av mycket känslor, och han kämpade i förra veckan i valet mellan de två kvarvarande tjejerna Evelina och Erica. 

Men Backis hjärta slog lite extra för Evelina, och han valde henne. Frågan kvarstår dock om hon fortfarande är på gården?  

Backis valde Evelina i slutet. Foto: TV4

I kvällens avsnitt visar det sig att Evelina och Backis fortfarande är störtförälskade. 

– Jag trodde nog aldrig jag skulle få vara med om det här och känna det jag gör för dig, säger Evelina. 

– Jag känner mig hel när jag är med Evelina. Jag är helt förlorad i Evelina, det finns ingen annan. Det är hon, berättar Backis. 

Paret är störtkära! Foto: TV4

På agendan står nu för Evelina och Backis att officiellt bli sambos, och på Lindas fråga vad svaret skulle bli på ett frieri säger Evelina: ja! Vi håller tummarna för ett potentiellt framtida giftermål! 

Hur gick det för Peja och Benita?

Bonde-Pejas väg i programmet har varit allt annat än spikrak. För Peja stod det i slutändan stod det mellan Benita och Monica, men han gjorde det oväntade. Nämligen att inte välja någon av kvinnorna. 

Efter valet att skicka hem båda finalisterna gjorde Peja ännu en gång en riktig helomvändning, och bestämde sig för att ta en vild chansning…

Peja hörde av sig till Benita igen. Foto: TV4

Peja åkte till Stockholm för att träffa Benita igen, vilket hon var öppen för. Men hur har det gått för Peja och Benita nu? 

Linda frågade i kvällens program det vi alla undrar: 

– Jag måste få veta. Är Benita här?, frågar hon. 

Peja och Benita kör långdistans. Foto: TV4

Och Benita är faktiskt på gården! Men hur ser relationen ut? Är de ihop? 

– Jag är inte singel, vi är ihop. Men vi trevar oss framåt. Vi har väl kanske inte någon riktig plan på hur det kommer att bli, men det får tiden utvisa, förklarar Peja för Linda. 

Benita bor dock fortfarande i Åkersberga, och Peja bor på sin gård. 

– Jag kommer hit så ofta som jag kan, vi får försöka fläta ihop varandras liv, berättar Benita. 

Vi får helt enkelt se om Benita och Peja satsar på sambolivet nu i framtiden! 

Hur gick det för Filip och Lina?

Filip hade innan slutvalet starka känslor för både Lina och Ellinor, och uttryckte hur han hade kunnat bli kär i båda tjejerna. 

På en filt mitt på rågfältet föll valet på Lina, och de två begav sig, precis som alla andra par på en romantisk semester. 

När Linda i kvällens avsnitt anlände på gården möts hon av både Filip och Lina. 

Höll det mellan Lina och Filip? Foto: TV4

Men det visar sig att Lina bara är hos Filip där på tillfälligt besök. 

– Den djupare kärleken fanns inte där. Det blev inte riktigt så, som vi hade tänkt, säger Lina. 

Filip och Lina är alltså inte ett par längre. 

Lina beskriver hur det märktes att Filip var väldigt medtagen efter slutvalet, och gnistan som hon och Filip hade släcktes. Filip och Lina hittade inte tillbaka till varandra. 

– Det var något som saknades mellan oss, säger Filip. 

Linda frågar Filip om han har hört av sig till Ellinor, men han förklarar att de inte har någon kontakt och att han behöver lite tid för sig själv nu för att landa. 

Den oväntade vändningen för Filip

Två månader senare är vi tillbaka på Filips gård. Och där väntar en överraskning utan dess like. 

Två månader senare är vi tillbaka på Filips gård. Foto: TV4

Filip står och krattar höstlöv och ropar till någon en bit bort: “Kommer du och hjälper mig med skottkärran här borta?” 

Vem är det då som kommer rullandes med skottkärran? 

Ellinor blev under sommaren bortvald av Filip. Foto: TV4

Det är ju Ellinor! 

– För mig var det ganska naturligt att höra av mig till Ellinor för att ge henne, och mig själv, ett svar om vad som hände, förklarar Filip. 

Ellinor beskriver hur det inte har varit ett självklart val att gå tillbaka till Filip. Men relationen har utvecklats och hon känner sig nu väldigt trygg med Filip. 

Tillslut blev det rätt! Foto: TV4

– Jag tror att vi kommer göra varandra väldigt lyckliga, en lång tid framöver. Det är någonting större det här, än jag varit med om innan. 

– Jag är 200 procent kär i Ellinor. Så är det ju, säger Filip. 

Länge leve kärleken!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!