Julia Franzén
Därför vill Julia frysa in sina ägg. - Foto: Duygu Getiren/TT och Robert Jadenfeldt/TV4

Julia Franzén vill frysa in sina ägg: “Kostar en del men värt det”

Julia Franzén har under årets säsong av Bachelorette varit väldigt tydlig med att hon är redo att stadga sig och gå in i livets nästa fas, med sin drömman. Nu berättar Julia om sin väl genomtänkta plan inför att bilda familj...


Vi har under hösten fått följa Julia Franzéns, 31, stormande jakt på kärleken i tv-programet Bachelorette. Efter en säsong med mycket kyssar och stor dramatik gick den sista rosen till Jesper Guldbrandsen, 33. 

När den relationen rann ut i sanden väl hemma i Sverige började Julia istället träffa killen hon sade nej till i finalen, nämligen Felix Almsved, 30. 

Julia och Felix relation fick nyligen ett dramatiskt avslut då det uppdagades att han dejtade andra samtidigt, och Julia upplevde det även som att Felix träffade henne för gynna sin egen karriär. Läs mer om det här. 

Årets Bachelorette har från start varit väldigt tydlig med att hennes mål med programmet var att hitta mannen i sitt liv, som hon kunde se en lång framtid med. Hon är alltså redo för nästa fas i livet... 

Länge haft planer på att frysa in ägg

I maj 2020 berättade Julia Franzén för Expressen att hon redan då, till sommaren, planerade att frysa in sina ägg. 

– Jag är redo för det. Jag känner att jag vill skaffa barn. Om jag fryser in mina ägg kan jag slappna av och inte stressa över tanken att äggen ruttnar. Då kan jag dejta i lugn och ro och inte ge mig in i något förhastat, sade Julia till tidningen

Hoppades på en "Bachelorette"-bebis

Till Aftonbladet berättade Julia Franzén i november 2021 om sina förväntningar inför Bachelorette. 

– Jag hoppas på en liten ”Bachelorette”-bebis, det är målet. Jag är superredo för barn. Alla i min närhet har det och jag är 30 nu, det är dags att träffa pappan till mina barn, berättade hon då.

Vad gällde hennes tidigare planer om infrysning av ägg så sade hon då att de tankarna hade lagts på is i och med hennes jakt på kärlek i tv-rutan. 

– Nej jag gjorde inte det, jag väntar till efter ”Bachelorette”, sade Julia till tidningen.  

Men nu, efter Bachelorette-säsongens slut, verkar tankarna på barn återigen vara på tapeten…

"Varför inte lägga några ägg i frysen..." 

På Instagram skriver en följare till Julia att hon inte ångrar för en sekund att hon själv frös in sina ägg, och peppar Julia genom att berätta om fördelarna som det innebär. Bland annat förklarar följaren hur skönt det är att inte behöva känna någon stress och press att hitta rätt pappa till sina barn. 

Julia svarar då: 

“Exakt därför jag vill göra det! Kostar en del men värt det tycker jag. Så jag inte skaffar barn i stress med fel person. Vill egentligen känna personen i 3 år innan jag skaffar barn.” 

Hon fortsätter: 

“Sen tar jag inte för givet att jag kan få barn, har aldrig varit gravid. Mamma hade aldrig problem med att bli gravid. Men vet såååå många som har problem så varför inte lägga några ägg i frysen. Ändå ingen garanti men känns ändå bättre.” 

Foto: Instagram/juliafranzen.se

Vill ha minst två barn

Tidigare i år, kort innan inspelningarna av kärleksjakten i Bachelorette ens hade ägt rum, fick Julia frågan om hur många barn hon vill ha och när. Då svarade hon: 

“Minst 2! Skulle kunna bli gravid om ett år om jag träffar någon nu. Vill ha känt killen ett år iaf. Innan sa jag att jag ska ha känt han i 3 år men vill inte vänta så länge.”

Foto: Instagram/juliafranzen.se

För några månader sedan var Julia med andra ord väldigt ivrig på att skaffa barn. Men nu verkar hon ha återgått till att hon inte vill stressa fram något med en potentiell pojkvän, och vill nu alltså ha känt sin partner i 3 år, snarare än endast 1 år. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!