Så mycket pengar tjänar Postkodmiljonären-programledaren Rickard Sjöberg
Så mycket pengar tjänar Postkodmiljonären-programledaren Rickard Sjöberg - Foto: ROGER VIKSTRÖM / TT, Jari Kantola/STELLA PICTURES

Postkodmiljonären-profilen Rickard Sjöbergs monsterlön

Rickard Sjöberg, 52, är ett välkänt ansikte i tv-rutan. I många år har han lett det populära programmet Postkodmiljonären – något som minst sagt har gett utdelning på lönekontot.


Programledaren och journalisten Rickard Sjöberg har blivit en populär profil i tv-rutan efter programledarinsatsen i underhållningsprogrammet "Postkodmiljonären"

Sedan 2005 har han lett programmet där deltagare kammar hem rejäla summor med pengar – men det ekar inte heller tomt på programledarens konto. 

Men hur mycket pengar drar man då in som en väletablerad programledare hos TV4? Väldigt mycket, visar det sig.

Rickard Sjöbergs lön – så mycket tjänar han

Det regnar pengar över Postkodmiljonären-programledaren Rickard Sjöberg. Foto: Stella Pictures

Rickard Sjöberg hade, enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av, en fastställd förvärvsinkomst på 2 276 900 kronor under 2022. Men det slutar inte där. 

Han hade också ett överskott av kapital på svindlande 15 520 802 kronor. 

Rickard Sjöberg drar in miljoner i bolaget

Miljoner in i Postkodmiljonären-programledarens bolag. Foto: ROGER VIKSTRÖM/TT

Rickard Sjöberg är även aktiv i två bolag. 

I bolaget "Lionheart Performance Aktiebolag", som ska ägna sig åt tv-, radio- och videoproduktion hade man en omsättning på 5 395 000 kronor vid det senaste bokslutet i augusti 2023. Tillgångarna beräknades då uppgå till 7 844 000 kronor.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför känner du igen Kerstin Linden i nya "Ronja Rövardotter" på Netflix

Sanningen om Victoria Silvstedt och Maurice Debbah – det gör han egentligen

1 timme sedan
Victoria Silvstedt är den svenska modellen och sedemera börsproffset som trollbundit svenskarna sedan sitt genombrott i början an 1990-talet. Än idag är det många ute i stugorna som är nyfikna på Victoria – här har Nyheter24 sammanställt de vanligaste frågorna svenskarna googlar om Victoria – hennes längd, ålder, ex-man, pojkvän, barn och mycket mer.

Tittarnas anklagelse mot juryn i Sveriges mästerkock 2024: "Blev påhoppad"

1 timme sedan
Sveriges mästerkock 2024 är i full gång och i det senaste avsnittet fick Hugo, 25, lämna tävlingen – något som fått tittarna att reagera.

Fares spel fortsätter att sälja i miljoner

1 timme sedan
Josef Fares "It takes two" fortsätter att sälja i mångmiljontal. Nu har spelet, utvecklat av svenska Hazelight, passerat 16 miljoner sålda exemplar, meddelar bolaget på X i samband med att spelet fyller tre år.

Kritik mot utredning om kulturell samverkan

2 timmar sedan
Hård kritik riktas mot utredningen av kultursamverkansmodellen – och Kulturrådet avstyrker samtliga förslag.

Rikard Wolffs artistliv blir konsertmonolog

3 timmar sedan
En ny föreställning hyllar Rikard Wolffs kulturgärning. "La vie en Wolff" får premiär på Kulturhuset stadsteatern i Stockholm 8 maj, i regi av Olof Hanson. Den tar avstamp i Wolffs egen prosa och hans musikaliska verk.