Laila Bagge fick proffshjälp

Idoljuryns Guldbagge fick hjälp av dansproffs innan början av Let's Dance.


Innan Idoljuryns proffstyckare Laila Bagge, 36, gick in i Let's Dance tog hon professionella danslektioner. Flera konkurrenter påstår nu att det inte är jämställt och att tävlingen inte sker på lika villkor. Programledaresset i TV3 Hasse Aro är en av dem som anser att Bagge har en fördel som de andra deltagarna inte har.

– Vi dansar i två olika divisioner. De som kan dansa och vi som inte kan, säger Hasse Aro, 51.

Bagge har hårdlanserats inför Let's Dance i TV4. Hon har synts i reklam och på affischer. Och redan i första programmet fick hon lovord för sin insats. Det de flesta dock inte känner till är att Bagge har fått hjälp av dansproffs, som de andra deltagarna inte har fått. Men det är med nöd och näppe som hon klarar sig igenom tävlingens hårda regler: endast kändisar som inte behärskar så kallad tiodans får vara med i Lets Dance.

– När jag var 16 gick jag en musikalutbildning, där man bland annat fick lära sig balett och jazz, säger Laila Bagge, till Aftonbladet.

Nu erkänner hon att det ger klara fördelar för henne i danstävlingen.

– Ja, absolut. Jag har lärt mig bra hållning, till exempel. Folk som inte har dansat förut går ofta ihopsjunkna. Men jag vill betona att jag inte är någon dansare, säger hon.

En av dem kritiska deltagarna och konkurrenterna är Hasse Aro, som är övertygad om att han är chanslös mot dem som ligger i "första divisionen" när det kommer till slutsegern.

– Nej, vinna kommer nog någon som har lite mer erfarenhet att göra. De är ju bättre, säger han till Aftonbladet.

Aro får medhåll av före detta proffsboxaren George Scott, 42.

– Det är absolut en fördel om man har dansat förut. Men jag tycker bara det är kul att Laila är duktig, säger han till Aftonbladet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sanningen om Victoria Silvstedt och Maurice Debbah – det gör han egentligen

Tittarnas anklagelse mot juryn i Sveriges mästerkock 2024: "Blev påhoppad"

1 timme sedan
Sveriges mästerkock 2024 är i full gång och i det senaste avsnittet fick Hugo, 25, lämna tävlingen – något som fått tittarna att reagera.

Fares spel fortsätter att sälja i miljoner

1 timme sedan
Josef Fares "It takes two" fortsätter att sälja i mångmiljontal. Nu har spelet, utvecklat av svenska Hazelight, passerat 16 miljoner sålda exemplar, meddelar bolaget på X i samband med att spelet fyller tre år.

Kritik mot utredning om kulturell samverkan

1 timme sedan
Hård kritik riktas mot utredningen av kultursamverkansmodellen – och Kulturrådet avstyrker samtliga förslag.

Rikard Wolffs artistliv blir konsertmonolog

2 timmar sedan
En ny föreställning hyllar Rikard Wolffs kulturgärning. "La vie en Wolff" får premiär på Kulturhuset stadsteatern i Stockholm 8 maj, i regi av Olof Hanson. Den tar avstamp i Wolffs egen prosa och hans musikaliska verk.

Marcus & Martinus spelar på Liseberg

3 timmar sedan
Popduon Marcus & Martinus gör i sommar en spelning på Liseberg, den 30 maj. Det blir deras första uppträdande där sedan 2016.