Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Transsexuella Vanessa hemlig deltagare i Big Brother

- 20/02/2011, 22:19 -
1 av 6

Nima Alikhani / Finest

2 av 6

Yessica Thor / Finest

3 av 6

Karina Ljungdahl / Finest

4 av 6

Roberth Reiskog / Finest

5 av 6

Karina Ljungdahl / Finest

6 av 6

Yessica Thor / Finest

Transsexuella Vanessa vill aldrig mer behöva ljuga om sin bakgrund. Nu har hon klivit in i Big Brother-huset.

När den nya Big Brother-säsongen drar igång på söndagskvällen har tittarna redan fått reda på vilka deltagarna är och även kunnat följa fyra personer som kämpar om en plats i programmet i en glasbur i Skärholmen.

Men vad ingen av tittarna fått veta - och deltagarna inte har en aning om - är att 27-åriga Vanessa Lopez också går in i huset och är en av deltagarna.

Och Lopez bär åtminstone inledningsvis på ytterligare en hemlighet - att hon föddes som pojken Alvaro och har genomgått ett könsbyte.

Vanessa har tidigare berättat öppet i QX om sin okomplicerade syn på sin transexualitet.

– Jag vill inte dölja mitt förflutna, det är en del av mig. Jag är allt det här. Jag har levt som kille, nu lever jag som tjej. Och jag tycker om alla delar av mig själv, säger Vanessa, som precis som resten av deltagarna avslöjar så mycket eller litet hon vill om sig själv för medtävlarna, till QX.

I intervjun berättar hon också om hur hon inte fått chansen att leva ut eller vara som hon vill när hon var yngre men att hon nu tar igen och använder sig av så kallat kvinnliga attribut desto mer.

- När man äntligen får det vill man ha allt, helst på en gång. Längst hår, mest smink, målade naglar, störst bröst, glittrande smycken och kortast kjol, säger hon till QX.

Som liten saknade Vanessa helt förebilder hon kunde relatera till och hade ingen hon kunde prata med om hur hon kände. Först när hon som 15-åring började chatta på RFSL:s internetchat kom hon in i gayvärlden och vågade till slut komma ut som transsexuell. Innan dess hade hon många gånger kämpat för att försöka vara Alvaro - killen men killfrisyr och killattityd hon förväntades vara. Men det gick helt enkelt inte.

Som 18-åring började hon ta hormoner och förbereda sig för en så kallad könskorrigering.

Men även efter operationen ljög Vanessa länge om sitt förflutna. Tills hon berättade för en pojkvän som blev så oerhört besviken att hon insåg att lögner inte längre var hållbara.

– Hade det inte varit för hans reaktion kanske jag inte hade varit här i dag. Jag tänker aldrig mer ljuga om det. Jag behöver vara helt öppen med den jag är, både för min egen skull och för alla andras. Och för att alla som är i den situation som jag var i när jag växte upp ska ha en förebild och slippa vara så ensamma som jag var, säger Vanessa Lopez till QX.

Vanessa Lopez bloggar för Finest. Besök hennes blogg här.