1 av 3
- Foto: Pascal Engman / Nyheter24
2 av 3
- Foto: Pascal Engman / Nyheter24
3 av 3
- Foto: Pascal Engman / Nyheter24

Olivier de Paris: "Big Brother är pinsamt"

Olivier de Paris berättar om sin tid i Big Brother, kärleken till Carolina Gynning och varför deltagarna egentligen träffar psykologer.


Fakta

Namn : Olivier "De Paris" Pion

Ålder : 35

Arbete: International Sales Manager på ett av Sveriges största magasinsförlag

Bor: Stockholm

Status: Singel

Olivier de Paris är en av de mest berömda Big Brother-deltagarna någonsin. Hans uppmärksammade relation med Carolina Gynning följdes av hundratusentals tittare varje dag. Nu berättar han om den fartfyllda tiden och vad som hände efteråt.

Vad tycker du om årets Big Brother?

– Det är bara pinsamt. När jag var med, 2004, så var det mer spontant och naivt på ett sätt. Hela formatet var rätt nytt och det fanns inte lika många dokusåpor som det finns i dag. När man gick in i huset tänkte man inte så mycket på vad man skulle göra inne i huset, nuförtiden vet folk vad de ska göra för att chockera och bli kända. Ta till exempel den här killen, Rodney, som redan efter några dagar friade till en tjej. Herregud, det är klart att det är bra teve, men ändå inte äkta.

Du friade väl till Carolina Gynning inne i huset?

– Jag friade till Carolina för att jag var kär i henne på riktigt. Det var så mycket känslor. Ett Big Brother-hus är som ett växthus. Och ens känslor är som blommor. De växer sig starkare och större därinne än de gör utomhus. 

Vilken liknelse, du är verkligen fransman ut i fingerspetsarna. Konkretisera gärna.

– Ett litet bråk blir jättestort, och kärleken blir mycket mer intensiv. Men inte efter sex dagar, kom igen liksom. Folk som gick in i huset nu växte upp med dokusåpor i teve, så de vet exakt vad de ska göra för att bli omtalade och kända. På min tid var det inte så. Särskilt inte för mig och Carolina, vi sökte ju inte till programmet utan vi blev tillfrågade om att vara med. Visst var vi lite idiotiska och naiva, men det var på riktigt. 

Två deltagare har fått lämna huset för att de mått så psykiskt dåligt. Vad säger du om det?

– Jag mådde också dåligt, men efter flera veckor. Inte efter tre eller fem dagar. Tre dagar! Hur går det med honom om han ska åka finlandsfärja? Det är sjukt. Jag tror att det var ett sätt av produktionen för att göra bra teve. För att få media att skriva om programmet.

På vilket sätt mådde du dåligt?

– Det är klart att man mår dåligt efter en tid, efter några veckor. Man är instängd, har ingen kontakt med omvärlden. Jag fick ångest. Jag tänkte på världen utanför hela tiden. Och efter ett tag idealiserar man de som är utanför, ungefär som när någon dör. Jag mådde väldigt dåligt och satt och talade med psykologen. Men jag gick inte ut ur huset för att jag mådde dåligt, utanför att jag och Carolina bråkade och jag ville rädda vår relation. 

 

Lämnade huset

Hur var det att komma ut?

– Jag kommer aldrig, i hela mitt liv, glömma den stunden. Det var riktigt rock'n'roll. Nu vet jag inte hur det är, men på den tiden fanns det ju som sagt inte så många dokusåpor. Jag kom ut i en mörk korridor och såg en person som tog min hand, jag vet fortfarande inte vem det var men jag tror att han var någon praktikant eller så, han sa: "Olivier, varför, varför gick du ut?".

Hade du någon aning om hur känd du blivit?

– Nej, verkligen inte. Vi åkte en hiss upp, det var på Meter produktion i Frihamnen, när vi klev ur hissen hamnade vi i deras matsal och där satt det fullt med folk. Sorlet tystnade och alla bara tittade på mig. Sen kom Expressen och Aftonbladet, jag fick mina saker i en brun låda och sedan var det tack och adjö. Som i ett fängelse. Mina kompisar och jag tog oss till ett café på Lidingö och det första jag såg var en löpsedel där det stod att jag kastats ut ur huset, vilket inte var sant. När vi satte oss och fikade kom det fram folk hela tiden som ville prata, som skrek, det blev kaos. Jag var chockad, men jag älskade det. 

Vad gjorde ni sen?

– Vi åkte till Riche, men det var samma sak där. Jag satt vid ett fönsterbord och folk ute på gatan stannade upp, pekade skrek "varsegud". Det var otroligt.

 

Psykologer och barturnéer

Berätta om barturnéerna som följde.

– Det är svårt för de som inte var med att förstå hur sjukt det var. Det var bröst i ansiktet, tjejer som skrek "jag vill knulla dig", posters på mig överallt i de städer vi besökte, jag kunde inte gå någonstans utan att det kom klungor med tjejer och omringade mig. Det finns folk, som Robinson-Robban, som trivdes och älskade det. Jag tröttnade efter fyra, fem gånger. Till sist var jag tvungen att ha livvakt - jag är nog den ende dokusåpa-kändisen som tvingats ha livvakt.

Om du fick chans att gå in som joker i huset nu, skulle du göra det?

– Nej, aldrig i livet. I dag lever jag ett helt annat liv. Då var jag nattklubbschef. Tyvärr tror jag att Big Brother är dött. Det är inte äkta längre, de vet ju vad de ska göra för att synas. Hela idén är ju att det ska vara spontant och äkta. 

Hur var det att träffa psykologerna innan programmet?

– Grejen är att det där är dubbelt. Produktionen säger så klart att man träffar psykologer för att deltagarna ska må bra. Men, det människor inte tänker på, är att produktionen vill veta allt om deltagarna för att veta vilka knappar de ska trycka på när de är inne i huset. Man berättar ju hela sitt liv för de där psykologerna. Så när de sedan gör programmet är det klart att de använder psykologernas rapport för att göra bättre teve, de vet ju allt om deltagarna därinne. Man ska inte glömma att Big Brother från början var ett NASA-experiment. 

/
/
/
/
/
TV4
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

2 timmar sedan

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.