Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Läs Andreas Carlsson avskedsbrev från Idol

- 14/03/2011, 19:40 -
1 av 3

ANDERS WIKLUND / SCANPIX

2 av 3

Stig-Åke Jönsson / SCANPIX

3 av 3

BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Andreas Carlsson hoppar av Idol. USA-jobben tar för mycket tid. – Nu tänker jag gå tillbaka till mitt låtskrivande, skriver han i ett pressmeddelande.

Efter tre år som jurydeltagare hoppar Andreas Carlsson av Idol. I ett brev till media förklarar Carlsson att det är på grund av tidsbrist som han nu lämnar programmet. Han skriver även att han är nöjd med sin insats i Idol och att han nu tänker fokusera på att skriva låtar.

Andreas Carlssons avskedsbrev

Jag har bestämt mig för att min tid i IDOL är över. Det är ett enormt tufft beslut men jag känner att det mål som jag, Anders, Laila och Peter satte upp för oss själva att ta programmet till en helt ny nivå är uppfyllt. Mitt beslut handlar bara om bristen på tid och det hektiska liv jag lever mellan två länder som i längden inte är hållbart. IDOL har för mig varit en treårig kärleksaffär med svenska folket både genom TV mediet och ute på Sveriges arenor. Min medverkan och drivkraft bakom mitt engagemang i IDOL har handlat om att ge Sveriges musikanter en möjlighet att förverkliga sina drömmar. Samma dröm som jag själv en gång bar på.

Nu tänker jag gå tillbaka till mitt låtskrivande och alla andra projekt som står för dörren i USA som kräver min fulla uppmärksamhet. Jag önskar TV4, produktionen och juryn lycka till med IDOL2011.