Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mamman: Rickard försökte ta sitt liv efter Big Brother

Rickard Andersson.
1 av 2

Rickard Andersson.

Daniel Ohlsson/TV4

Rickard Andersson.
2 av 2

Rickard Andersson.

Faksimil från TV11.

Nöje | 16/03/2011 10:36

Nu berättar 27-årige Rickard Anderssons mamma om kollapsen i Big Brother. – Han försökte hoppa framför en bil.

Dygnen efter det dramatiska uttåget ur Big Brother var fulla av ångest och sjukhusbesök. Rickard Andersson, 27, lades in på psykakuten och hölls under ständig uppsikt av psykologer.

Under söndagen flögs han, tillsammans med flickvännen Ebba Berglund, hem till Malmö.

Där försökte han ta sitt liv.

– Hans tillstånd förvärras och på tisdagsmorgonen på väg till sjukhuset flyr han i väg från familjen och försöker hoppa framför en bil. Bilen stannar. Läkaren frågar sedan: Ville du dö? Då svarar han bestämt "ja", säger hans mamma Jadwiga till Aftonbladet.

I dagsläget mår Rickard bättre. Men familjen känner sig sviken av de ansvariga på TV11. Rickard är frisk men inte redo att arbeta. Han får inte utsättas för stress och är därför sjukskriven, vilket gör att hans inkomst blir lidande.

– I grund och botten deltar alla på egen risk, men det innebär inte att vi inte har ett ansvar. Är han sjuk måste vi titta vidare på hur man i så fall kan gå vidare och lösa situationen, säger Pelle Porseryd, exekutiv producent för Big Brother.