Amanda arbetar som modell i London.
1 av 4
Amanda arbetar som modell i London. - Foto: Clara Copley
Amanda på omslaget till WWB.
2 av 4
Amanda på omslaget till WWB.
Amanda ångrar inget från åren efter Hip Hip Hora.
3 av 4
Amanda ångrar inget från åren efter Hip Hip Hora. - Foto: Clara Copley
Hon hoppas på att en dag kunna försörja sig helt på att vara skådespelerska. Synd tycker vi, för hon är väldigt snygg som modell också!
4 av 4
Hon hoppas på att en dag kunna försörja sig helt på att vara skådespelerska. Synd tycker vi, för hon är väldigt snygg som modell också! - Foto: Clara Copley

Vad hände med... Amanda Renberg?

— Man borde inte behöva bli känd när man är 17 år, säger Amanda Renberg som blev stjärna över en natt efter "Hip Hip Hora".


Filmen "Hip Hip Hora"
Ungdomsfilmen "Hip Hip Hora" kom ut 2004 och blev en riktig succésnackis. Den handlar om Sofie, Amanda och Emma som börjar sjuan på en ny skola. Men högstadiet blir inte som de tänkt sig och när Sofie råkar bli för full på en fest sprids förnedrande bilder av henne ut och snart rasar allting samman. 

Utöver Amanda Renberg är även Björn Kjellman och Ellen Fjaestad med i filmen. 

Amanda Renberg, 25, bor idag i en liten etta i västra London tillsammans med sin kille Mattias, 23. 

— Vi flyttade hit i september förra året och är det något jag vill säga till alla unga så är det: Våga flytta utomlands, jag kände att världen öppnade sig för mig när jag kom till London.

Efter att Amanda slagit igenom i filmen "Hip Hip Hora" (2004) där hon spelade Sofie hade hon några tuffa år med många rubriker. 
— Man borde inte behöva bli känd när man är 17 år, men jag ångrar inget. Det blev så mycket med "Hip Hip Hora" och gymnasiet. Jag hade precis börjat upptäcka livet med alkohol, män - allt sådant. Det var lite tråkigt att man inte hade bättre koll och visste hur man skulle hantera det. 

Din romans med Mikael Persbrandt var väldigt omskriven, hur ser er relation ut idag?

— Vi har absolut ingen kontakt. 
Amanda arbetar idag som modell, skådespelerska och barnvakt. 

— Man måste göra det man tjänar pengar på. Min dröm är att kunna leva på det jag älskar, att vara skådespelerska, men tills dess får man hitta andra lösningar. Jag sitter barnvakt åt en jättesöt liten kille som heter Oscar

Hon går på så många castings hon kan och den dagen vi pratar med varandra har hon just kommit hem från en provfotografering för ett modelljobb:

— Det gick ganska bra, men man vet aldrig. Fotografen pratade om massa andra jobb vi kunde göra tillsammans också så det lät bra. 

Berätta ett roligt castingminne!

— Haha, hmm, för ett tag sedan så skulle jag på en casting där jag skulle vara en älva. Då tänkte jag att jag skulle sjunga en sång på svenska för att verka lite mystisk, så jag sjöng "När trollmor har lagt sina elva små troll..." och det tyckte de var roligt. Men jag fick tyvärr inte jobbet. 

Amanda trodde inte att hon hade någon riktig drömmotspelare men en dag fick hon vad man skulle kunna kalla en uppenbarelse.

— Jag satt på en pub med en kompis. Så gick Jude Law förbi utanför, och jag har egentligen aldrig tyckt att han är något speciellt. Men då såg jag att hans utstrålning är helt sjukt fantastisk, så ja, honom skulle jag vilja spela mot. 

Du skiver på twitter att du gillar att besöka pubar, är det bra röj i London?

— Jag gillar inte att gå ut och röja på nattklubb men jag utforskar London via pubarna. Det finns så många mysiga barer här. 

Kommer du tillbaka till Sverige?

— Jag vill vara där jobben finns, oavsett om det är i Sverige eller på något annat ställe. 
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

2 timmar sedan
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

idag 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

idag 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

idag 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.