Big Brother skakades av flera skandaler under förra säsongen. I år vill man förhindra samma kaos.
1 av 3
Big Brother skakades av flera skandaler under förra säsongen. I år vill man förhindra samma kaos. - Foto: MAJA SUSLIN/SCANPIX
Simon Danielsson, förra årets vinnare av Big Brother.
2 av 3
Simon Danielsson, förra årets vinnare av Big Brother. - Foto: MAJA SUSLIN/SCANPIX
Anton Glanzelius, programchef på TV11 tillsammans med Gry Forssell och Pelle Porseryd.
3 av 3
Anton Glanzelius, programchef på TV11 tillsammans med Gry Forssell och Pelle Porseryd. - Foto: MAJA SUSLIN/SCANPIX

Så undviker Big Brother skandalerna

Publicerades: 18 Feb 2012, 13:00, Uppdaterades: 25 Feb 2012, 18:00

Förra årets kaotiska situation med psykoser och knarkbollar blev för mycket. Nu ska "Big Brother" bli av med skandalstämpeln.– Vi har brustit någonstans, säger Pelle Porseryd, exekutiv producent.


"Skandalerna som det blir rubriker av"

Gry Forssell utvecklar sin bild av förra årets säsong. Enligt henne är det bara skandalerna som det skrivs om i tidningarna.

– Det är skandalerna som det blir rubriker av, säger hon till Nyheter24.

Själv skrattade hon som en galning under förra säsongen.

– Det var så roliga och knasiga saker som hände, som med skräckveckan, när de jagade Benny Hill och allt det där. Det var mycket sådant kul, men det skrivs det ju inte om.

På söndag berättar Gry Forssell mer om förväntningarna inför säsongen. Läs intervjun på Nyheter24.se.

Inför den nya säsongen av "Big Brother" har produktionen stärkt säkerheten. Förra årets säsong kantades av skandaler. Bland annat drabbades deltagaren Rickard Andersson av en psykos, Jessica Karlén var tvungen att bäras ut och en tennisboll fylld med knark kastades in i huset.

– Vi hade några incidenter förra året som vi inte upplevde som bra, säger Pelle Porseryd, exekutiv producent för programmet, till Nyheter24.

Därför har man till årets säsong gjort ett rigoröst arbete för att "säkerställa utifrån ett säkerhetsperspektiv", enligt Pelle Porseryd.

– När någon mår dåligt har vi brustit någonstans. Vi har jobbat jättemycket med hur vi castar personer och att vi säkerställer att de är lämpliga att vara med i det här programmet.

"Klart man blir påverkad"

Gry Forssell, programledare för såväl förra årets som årets säsong, menar att "Big Brother" i största allmänhet var mer inriktat på det sociala förra säsongen.

– Att det var skandalomsusat får stå för hur det var förut. Jag tycker att förra säsongen var mycket mer humor, känslor och skratt än vad det var skandaler, berättar hon för Nyheter24.

Castingen utvecklad

Pelle Porseryd vill inte kommentera i detalj hur castingen av deltagare förändrats, men förklarar att man tittat noga på de sökandes lämplighet för reality-såpan.

– I och med att vi haft psykologer och läkare påkopplade och en omfattande process har den broderats ut och helt enkelt utvecklats.

/
/
/
/
/
/
Relaterat
BB-Cilla helt knäckt - akut till psyket
"Det blev bara en massa alkoholorgier och jag tyckte det var jättejobbigt. De hade lovat mig att det inte skulle bli så."
BB-produktionen: "Man vill att de mår dåligt"
Skandalerna i årets upplaga av Big Brother har varit flera. Kollapser är vardagsmat och att deltagare far illa är ingenting ovanligt.
Efter fjolårets kaos - TV11 lovar bättring i Big Brother
Castingen till kommande säsong av Big Brother är i full gång och efter senaste säsongens många kollapser säger Pelle Porseryd, exekutiv producent, att de tagit till sig av kritiken. Men han kan inte ge ett enda konkret exempel på förändringar.
Big Brother-Rickards första ord efter psykkollapsen
Efter sammanbrottet är Rickard Andersson i behov av vila.– Jag mår absolut inte bra just nu.
Personal fick bära ut Jessica ur huset
Dramatiskt när Jessica Karlén lämnade huset. Fick bäras ut och gjorde motstånd.
Senaste nytt

Känd svensk artist tog kokain på Södermalm mitt på dagen – nu faller domen

Årets Sommarlov – en resa i tiden

Praktfulla kostymer och hisnande äventyr. Årets "Sommarlov" gör nedslag i vår gemensamma historia. Tittarna får följa med på en tidsresa full av lek – blandat med lite allvar. Vi kommer också att ta upp att allt kanske inte var bättre förr, hintar programledare Ida On.

Harpos liv efter svåra olyckan – fick pannbenet krossat av häst: "Ser inte på ena ögat"

Artisten Harpo har haft hitlåtar som nått bortom Sveriges gränser. Men vad vet du om hans liv utanför musikscenen? Nyheter24 reder ut några vanliga frågor om Harpo.

Här är operationerna som Brad Pitt ska ha gjort: "Ovanligt..."

Brad Pitt närmar sig 60-strecket. Men den tvåfaldiga Oscarsvinnaren tycks inte åldras – något som har fascinerat stjärnans fans i flera år.

Micke Leijnegard växte upp utfattig i kritiserad sekt: "Gud skulle försörja pappa"

Micke Leijnegard är en av SVT:s mest folkkära profiler och har varit programledare för Mästarnas mästare och Duellen. Här är allt du vill veta om 58-åringens familj, inkomst och uppväxten i Maranatarörelsen.

Skandalprofilen Dan Bilzerian gästar Stockholmskrog – ska festa med med svenska influencers

1 timme sedan
Han har kallats kungen av Instagram i internationella medier. Nu kommer han även till Sverige. Skandalprofilen Dan Bilzerian, vars liv är lika mytomspunnet som kritiserat, gästar en av Stockholms alla krogar under helgen.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.