Gry Forssell leder förutom "Big Brother" även "Gladiatorerna" i TV4.
1 av 3
Gry Forssell leder förutom "Big Brother" även "Gladiatorerna" i TV4. - Foto: Dan Hansson / SvD / SCANPIX
Nytt för i år är gymmet i "Big Brother"-huset.
2 av 3
Nytt för i år är gymmet i "Big Brother"-huset. - Foto: Emma Malmlöf/Nyheter24
Gry Forssell är taggad inför premiären i kväll.
3 av 3
Gry Forssell är taggad inför premiären i kväll. - Foto: Emma Malmlöf/Nyheter24

Gry Forssell: "De ska inte röka så mycket"

Publicerades: 19 Feb 2012, 10:21, Uppdaterades: 3 Mar 2012, 02:40

Gry Forssell är programledare för "Big Brother". För Nyheter24 berättar hon om hur hon påverkades av deltagaren Rickard Anderssons kollaps, sina förhoppningar inför den nya säsongen och hur programmet ska få deltagarna att bli hälsosammare.


7.png
[img-id:658318]

Nyheter24 har publicerat unika bilder från det nya "Big Brother"-huset. Spana in det stora bildextrat genom att klicka här.

På plats i "Big Brother"-huset tidigare i veckan var Gry Forssell, 39. Tillsammans med utvalda journalister fick hon en rundtur av det sprillans nya huset i Årsta.

– Allt är så nytt och fint. Det känns jättebra. Det ska bli jättespännande det här, säger hon.

Vad är det roligaste med att leda "Big Brother"?

– Det är det att man faktiskt följer de här människorna under så lång tid. Man följer deras utveckling både individuellt och tillsammans.

Den 39-åriga programledaren tror att man som deltagare i programmet tidigt har en bild av hur man kommer att vara i dokusåpan, men att den sällan visar sig stämma.

– Man kan bara spela så under en viss tid. Sen går det inte längre. Och det är det som är kul - att se hur folk utvecklas och se hur det egentligen blir, förklarar hon.

Förra året började deltagarna Rickard Andersson och Jessica Karlén må psykiskt dåligt. Blir man som programledare känslomässigt påverkad av det?

– Absolut, det är klart att man blir det. Det tror jag alla blir. Jag tror att jag blir lika känslomässigt påverkad som alla andra som tittar på det.

"Bara skandalerna som det blir rubriker av"

När Gry Forssell 2011 blev programledare för nystarten av "Big Brother" var det många som höjde på ögonbrynen. Programledaren för familjeprogram som "Sommarkrysset" och "Körslaget" skulle helt plötsligt leda skandalfyllda "Big Brother".

– Det här med att det var skandalomsusat får stå för hur det var förut. Förra säsongen var det så mycket mera humor, mycket mera roligt, mycket mera känslor och skratt och glädje än vad det var skandaler. Det är bara det att det är det som det skrivs om i tidningarna och det är de som det blir rubriker av.

– Jag har haft jättekul med programmet och hoppas på ännu fler roliga och knasiga upptåg i den här säsongen.

"Det finns ett gym"

Även om programledaren inte vill avslöja för mycket av vad som kommer hända i den kommande säsongen så berättar hon att det finns ett uttalat hälsotänk i den nya säsongen.

– Det finns ett gym där de kan hålla sig i form. Man ska uppmuntra de att inte röka så mycket. De ska återvinna och tänka på miljön. Det är hälsotänk, helt enkelt. Det tycker jag är jättebra.

/
/
/
/
/
/
TV
Relaterat
Senaste nytt

Sanna Guidetti bryter ihop under mötet med Dumpen

Lita Ford: Rock'n'roll räddade livet på mig

Efter snart 50 år och många vedermödor sätter Lita Ford fortfarande sin tilltro till rockmusiken. Bra musik och bra musiker dör aldrig, säger den Sweden Rock-aktuella stjärnan till TT.

Känd svensk artist tog kokain på Södermalm mitt på dagen – nu faller domen

En svensk manlig artist som är medlem i ett av landets största band stoppades i höstas på Mariatorget i Stockholm. Där stod det klart att han tagit kokain. Läs mer om domen här.

Årets Sommarlov – en resa i tiden

Praktfulla kostymer och hisnande äventyr. Årets "Sommarlov" gör nedslag i vår gemensamma historia. Tittarna får följa med på en tidsresa full av lek – blandat med lite allvar. Vi kommer också att ta upp att allt kanske inte var bättre förr, hintar programledare Ida On.

Harpos liv efter svåra olyckan – fick pannbenet krossat av häst: "Ser inte på ena ögat"

1 timme sedan
Artisten Harpo har haft hitlåtar som nått bortom Sveriges gränser. Men vad vet du om hans liv utanför musikscenen? Nyheter24 reder ut några vanliga frågor om Harpo.

Här är operationerna som Brad Pitt ska ha gjort: "Ovanligt..."

1 timme sedan
Brad Pitt närmar sig 60-strecket. Men den tvåfaldiga Oscarsvinnaren tycks inte åldras – något som har fascinerat stjärnans fans i flera år.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.