Men om Pelle Porseryd, exekutiv producent, och produktionen kommer fatta samma beslut i Rodneys fall är en gåta.
1 av 3
Men om Pelle Porseryd, exekutiv producent, och produktionen kommer fatta samma beslut i Rodneys fall är en gåta. - Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX
Det är den andra attacken mot 22-åriga Amandus sexualitet på två dagar.
2 av 3
Det är den andra attacken mot 22-åriga Amandus sexualitet på två dagar. - Foto: DANIEL OHLSSON/TV4
Sipan Cakir tvingades lämna huset efter sina påhopp.
3 av 3
Sipan Cakir tvingades lämna huset efter sina påhopp. - Foto: DANIEL OHLSSON/TV4

Ny homoattack i "Big Brother"-huset

Rodney Da Silva beskyller Amandus Allstadius sexuella läggning för att vara orsaken till att husets deltagare nu står i tårar.


Nyheter24:s frågor

Nyheter24 ringde upp Martin Nersing, pressansvarig för "Big Brother", och lyfte ämnet. Då ombads vi mejla honom frågorna, vilket vi också gjorde. Här är våra frågor, som vi ännu inte kunnat få svar på:

- Hur ser ni på Rodneys uttalande om hans sexualitet?

- Det är den andra attacken mot Amandus sexualitet på två dagar. Hur stöttar ni honom i det här?

- Vad har ni som kanal för ansvar i att förmedla en sund syn på HBT-personer?

- Upplever du att ni tar ert ansvar?

På onsdagen skakades "Big Brother" av en grov attack mot deltagaren Amandus Allstadius. Sipan Cakir gick till angrepp mot Amandus bisexualitet, och tvingades på grund av detta lämna huset.

Nu har ytterligare en skandal blossat upp i det mobbningsfyllda "Big Brother"-huset. Rodney Da Silva hävdar att Amandus Allstadius sexualitet är orsaken till att Sipan Cakir nu tvingats ut ur huset.

– Det är på grund av dig och din sexualitet och för att du började grina och gick till produktionen, uppges han ha sagt i huset.

Det är den andra attacken mot Amandus sexualitet på två dagar.

– Han har åkt ut för hur han har betett sig, svarade Amandus Allstadius.

Attacker redan förra året

Under förra årets säsong av "Big Brother" trakasserades och hotades den transsexuella deltagaren Vanessa Lopez av Gurkan Gasi. Då rasade tittarna - och den nya upplagan verkar gå i samma tecken.

– Det får inte förekomma. Händer det igen kan vi inte ha med honom i programmet, sa Pelle Porseryd, exekutiv producent för "Big Brother", då.

Kritiken haglade

Pelle Porseryd och produktionen fick utstå hård kritik för sin slapphet med Gurkan Gasi. Trots det verkar de dubbla homohånen i år inte högprioriterat hos programmets ansvariga.

Martin Nersing, pressansvarig för programmet, har fått ta del av Nyheter24:s frågor men hänvisar till Pelle Porseryd. Han har inte gått att nå för en kommentar, trots upprepade telefonsamtal.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!