Måndag 27 Sep
Stockholm

TV11:s katastrofmiss - nu kan Jimmy tvingas lämna

Nu ska missen utredas av "Big Brother".
1 av 3
Nu ska missen utredas av "Big Brother". Foto: MAJA SUSLIN/SCANPIX
Blir det Jimmy eller Amandus som lämnar "Big Brother" på söndag?
2 av 3
Blir det Jimmy eller Amandus som lämnar "Big Brother" på söndag?. Foto: DANIEL OHLSSON/TV4
Jimmy Österling står mitt i TV11:s röstningskaos.
3 av 3
Jimmy Österling står mitt i TV11:s röstningskaos. Foto: TV11

TV11 gick ut med fel instruktioner till sina tittare. "Big Brother"-deltagaren Jimmy Österling kan nu tvingas lämna dokusåpan efter missödet.– Det är inte bra, säger Pelle Porseryd, exekutiv producent.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Inte första gången

TV11 hade problem med röstningen redan under förra säsongen av "Big Brother". Då rasade tittarna efter att det inte gick att rösta på Rodney Da Silva.

Dessutom attackerade Rodney Da Silva själv produktionen. Han menade att röstningen när han åkte ut var riggad.

På söndag kan Jimmy Österling tvingas lämna "Big Brother". Men risken blev större när TV11 klantade sig - och gick ut med fel röstningsinstruktioner till sina tittare.

För att lägga sin röst på Jimmy via SMS, och säkra hans chanser till att få vara kvar i programmet, skulle "JimmyÖ" skickas till röstningsnumret. Men i programmet uppmanades tittarna till att skriva "Jimmy" - vilket lägger rösten i en helt annan tävling.

– Jag har inte fått någon information om att det skulle vara så, säger Pelle Porseryd, exekutiv producent för "Big Brother".

Tittare har hört av sig till Nyheter24 och menar att "missen" i själva verket är ett medvetet drag från TV11 för att mygla ut Jimmy Österling ur tävlingen.

– Det är rätt solklart att de vill att folk ska missa att rösta på Jimmy. Det är bara en Jimmy med, varför använda "JimmyÖ" i sådana fall? skriver en tittare i ett mejl.

Kommer åtgärdas

Det katastrofala missödet kan kosta Jimmy Österling platsen i "Big Brother" - och eventuellt vinstsumman på en halv miljon kronor. Nu ska röstningskaoset utredas.

– Självklart ska det vara rätt information. Det är inte bra om det inte varit det och då är det givetvis någonting som vi måste åtgärda, säger Pelle Porseryd.

"Vill inte spekulera"

Men TV11 vill inte kommentera huruvida missödet påverkat resultatet eller inte. Inte innan man fått klartecken i vad som gått fel.

– Jag vill inte spekulera i det innan jag vet exakt vad det är som har inträffat, säger Pelle Porseryd.

Kommentera
Kopiera länk
Dela