Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

TV11:s katastrofmiss - nu kan Jimmy tvingas lämna

- 31/03/2012, 14:11 -
Nu ska missen utredas av "Big Brother".
1 av 3

Nu ska missen utredas av "Big Brother".

MAJA SUSLIN/SCANPIX

Blir det Jimmy eller Amandus som lämnar "Big Brother" på söndag?
2 av 3

Blir det Jimmy eller Amandus som lämnar "Big Brother" på söndag?

DANIEL OHLSSON/TV4

Jimmy Österling står mitt i TV11:s röstningskaos.
3 av 3

Jimmy Österling står mitt i TV11:s röstningskaos.

TV11

TV11 gick ut med fel instruktioner till sina tittare. "Big Brother"-deltagaren Jimmy Österling kan nu tvingas lämna dokusåpan efter missödet.– Det är inte bra, säger Pelle Porseryd, exekutiv producent.

På söndag kan Jimmy Österling tvingas lämna "Big Brother". Men risken blev större när TV11 klantade sig - och gick ut med fel röstningsinstruktioner till sina tittare.

För att lägga sin röst på Jimmy via SMS, och säkra hans chanser till att få vara kvar i programmet, skulle "JimmyÖ" skickas till röstningsnumret. Men i programmet uppmanades tittarna till att skriva "Jimmy" - vilket lägger rösten i en helt annan tävling.

– Jag har inte fått någon information om att det skulle vara så, säger Pelle Porseryd, exekutiv producent för "Big Brother".

Tittare har hört av sig till Nyheter24 och menar att "missen" i själva verket är ett medvetet drag från TV11 för att mygla ut Jimmy Österling ur tävlingen.

– Det är rätt solklart att de vill att folk ska missa att rösta på Jimmy. Det är bara en Jimmy med, varför använda "JimmyÖ" i sådana fall? skriver en tittare i ett mejl.

Kommer åtgärdas

Det katastrofala missödet kan kosta Jimmy Österling platsen i "Big Brother" - och eventuellt vinstsumman på en halv miljon kronor. Nu ska röstningskaoset utredas.

– Självklart ska det vara rätt information. Det är inte bra om det inte varit det och då är det givetvis någonting som vi måste åtgärda, säger Pelle Porseryd.

"Vill inte spekulera"

Men TV11 vill inte kommentera huruvida missödet påverkat resultatet eller inte. Inte innan man fått klartecken i vad som gått fel.

– Jag vill inte spekulera i det innan jag vet exakt vad det är som har inträffat, säger Pelle Porseryd.