Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

TV11: "Olyckligt"

- 31/03/2012, 15:49 -
Pelle Porseryd bekräftar att TV11 gjort fel.
1 av 2

Pelle Porseryd bekräftar att TV11 gjort fel.

JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

Om det påverkar Jimmys resultat vill han inte spekulera i.
2 av 2

Om det påverkar Jimmys resultat vill han inte spekulera i.

DANIEL OHLSSON/TV4

Jimmy Österling kan fortfarande förlora sin plats i programmet - efter TV11:s katastrofala miss med röstningen. Men TV11 ber i alla fall om ursäkt.

Nyheter24 kunde på lördagen berätta att TV11 av misstag gått ut med fel instruktioner kring röstningen i "Big Brother". Tittare som ville SMS-rösta på Jimmy Österling uppmanades skriva "Jimmy" i sitt SMS - när de rösterna inte ens räknades.

Pelle Porseryd, exekutiv producent, kände inte till uppgifterna när han först kontaktades av Nyheter24. Men efter utredning står det klart att TV11 har gjort fel.

– Det är förstås väldigt olyckligt. Det är den mänskliga faktorn som har spelat in här, säger han.

Man kommer nu noga granska röstningen för att säkerställa att Jimmy Österling inte missgynnats av missen.

– Vi kommer självklart inte att släppa det här. Vi kommer fortsätta titta på det. Exakt hur kan jag inte svara på, säger Pelle Porseryd.

"Ändrar programmet"

Nu gör TV11 allting för att röstningen ska bli så korrekt som möjligt.

– Vi har nu gått ut med rätt information och ändrar det program som kommer gå i repris i kväll. Vi går också ut med rätt information på Facebook, Twitter och på vår egen hemsida.