Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Deltagarna pressar Amandus om SD-kopplingen

- 31/05/2012, 15:05 -
Amandus politiska engagemang skapar frågor bland deltagarna.
1 av 2

Amandus politiska engagemang skapar frågor bland deltagarna.

Daniel Ohlsson/TV4

Peter Orrmyr frågar ut Amandus om hans SD-engagemang.
2 av 2

Peter Orrmyr frågar ut Amandus om hans SD-engagemang.

Faksimil/TV11

Big Brother-deltagarens politiska engagemang väcker frågor.

Pressen har höjts rejält inför finalen i "Big Brother". I veckan fick Amandus Allstadius, Hanna Johansson  och Annica Englund besök av förra årets finalister, som passade på att grilla dem ordentligt genom att ta upp känsliga ämnen.

Fjolårstvåan Peter Orrmyr passade bland annat på att fråga ut Amandus om hans kopplingar till Sverigedemokraterna.

– Jag förstår att det är en chock för Sveriges allmänhet att höra Peter säga "när jag googlar på dig så ser jag SD". Jag kan förstå att det är en chock, men jag har varit i kontakt med dem men det är bara för att jag är så insatt i frågor om just dysfunktionella och handikappade, säger Amandus när han senare fortsätter diskussionen med Hanna.

"Fruktansvärt insatt"


Därefter fortsätter han att berätta om sin bror som lever med funktionshinder, och vid ett tillfälle brister han ut i tårar och förklarar:

– Jag börjar gråta för jag är så fruktansvärt insatt i frågan.

Hanna, som blir väldigt förvånad över de nya uppgifterna, vill även veta om Amandus arbetar politiskt. För att undvika ett rakt svar lyfter han bara på axlarna med kommentaren:

– Det politiska, det rör inte det här hemmet känner jag. Det är helt mitt eget område. Om jag jobbar med handikapp och så politiskt, ja då gör jag det. Jag är fruktansvärt insatt i handikappsfrågor, säger han.

På vilket sätt han tycker att just Sverigedemokraterna utmärker sig vad gäller handikappfrågor framgår inte av deras samtal.

Med endast några få dagar kvar till finalen lär deltagarna göra allt för att hindra att fler hemligheter läcker ut till teve-tittarna.