Dennis Maglic uttrycker gärna sina åsikter i bloggen.
1 av 3
Dennis Maglic uttrycker gärna sina åsikter i bloggen. - Foto: EEROBILD / All Over Press
Dennis M tillsammans med bloggerskan Kissie.
2 av 3
Dennis M tillsammans med bloggerskan Kissie. - Foto: Eerobild/All Over Press
3 av 3
- Foto: EEROBILD/All Over Press

"Inför värderingstest vid invandring"

Storbloggaren Dennis Maglic vill endast tillåta invandring av personer med likartad kultur som Sverige. – De som har liknande värderingar som oss får svenskt medborgarskap före de som inte tycker det, skriver han i sin blogg.


Vem är Dennis M?

Dennis Maglic är modebloggare och juriststudent. I sin bloggpresentation skriver han:

"Dennis Maglic heter jag och är en 21-årig kille från balkan som bor i härliga Stockholm, studerar juridik, jobbar som modell och har ett enormt intresse för kläder och skor."

STOCKHOLM. Dennis Maglic, 21, har gjort sig känd för sina kontroversiella åsikter och för att öppet debattera om Sveriges invandringspolitik. I sin blogg har juridikstudenten tidigare uttryckt starka åsikter gällande islam - en religion han tydligt tagit avstånd från och kallat farlig.

"Värderingstest"

I ett inlägg på sin blogg går han nu steget längre och menar att man endast bör tillåta invandring av människor som har likartad kultur som Sverige. Man bör dessutom, enligt 21-åringen, införa ett så kallat "värderingstest". Detta för att underlätta urvalet av vem som får stanna i Sverige, enligt Maglics resonemang.

"Ett prov där man tillfrågas om allas lika värde; t.ex. om man tycker att kvinnor är lika mycket värda som män och om man tycker att homosexuella ska ha samma rättigheter som alla andra", skriver bloggaren och fortsätter:

"De som har liknande värderingar som oss får svenskt medborgarskap före de som inte tycker det. Till de som inte vill integreras, inte tror på demokrati och vill införa Sharilagar och Sharidomstolar i Sverige måste vi säga stopp! Dessa personer kan hänvisas till Iran och Saudiarabien där deras tankesätt passar bättre", skriver Maglic i sin blogg.

"Inte får eller ska förtrycka någon"

I inlägget har bloggaren dessutom publicerat en bild på flera maskerade män med budskap skrivna på plakat, vilka lyder "slakta de som förolämpar islam" och "halsugg de som förolämpar Islam".

Till Nyheter24 säger Dennis, trots att inlägget främst ser ut att vara riktat mot Islam, att urvalet enligt hans förslag bör gälla alla.

– Oavsett om man är muslim, katolik, tillhör någon annan religiös grupp eller om man inte är religiös över huvud taget. Där är det de grundläggande tankarna om demokrati och allas lika värden som jag syftar på. Att alla människor är lika mycket värda och att man inte får eller ska förtrycka någon pga. t.ex. sexuell läggning eller hudfärg, förklarar han i ett mail till Nyheter24.

Familjen och vännerna muslimer

Dennis är själv uppvuxen i en muslimsk familj och har enligt honom själv läst Koranen sedan han var läskunnig.

– Det jag ställer mig emot är de våldsamma och förtryckande delerna i de politiska och sociala dimensionerna i islam. Det gör mig inte till islamofob och desto mindre till någon som hatar muslimer, då både min familj och en stor del av min vänskapskrets är muslimer.

Dennis är just nu aktuell i Sofi Fahrmans program Stylisterna.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

2 timmar sedan
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

idag 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

idag 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

idag 14:55
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.

Så träffade Kjell Bergqvist 18 år yngre frun Karin

idag 14:52
Kjell Bergqvist är en av Sveriges mest folkkära skådespelare. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Kjell Bergqvist.