Tidigare har hennes områden främst varit mode och kungahuset.
1 av 5
Tidigare har hennes områden främst varit mode och kungahuset. - Foto: Stella Pictures
Hon har tidigare varit programledare för
2 av 5
Hon har tidigare varit programledare för - Foto: Stella Pictures
Även för
3 av 5
Även för - Foto: Stella Pictures
Ebba kommer guida dig under årets invigning av OS.
4 av 5
Ebba kommer guida dig under årets invigning av OS. - Foto: Stella Pictures
Men nu blir det alltså sport som nytt projekt.
5 av 5
Men nu blir det alltså sport som nytt projekt. - Foto: Stella Pictures

Ebba von Sydows nya roll: Sportexpert

Från modelejon till sportfåne. Ebba von Sydow är nu klar som programledare under OS.


Ebbas väg till toppen

Ebba von Sydow började som frilansjournalist innan hon blev krönikör och modeansvarig på Expressen, samt redaktör fredagsbilagan "Fredag".

Ebba har även varit chefredaktör för VeckoRevyn, lanserat två modeböcker och en kokbok med sin syster Amy.

När EM-hetsen är över fortsätter sportfesten i London där årets OS arrangeras. Nu är det klart att Ebba von Sydow, 31, kommer att vara kommentator under invigningen tillsammans med Jacob Hård, 57.

– Vi kommer att befinna oss på plats, i arenan, och kommentera hela denna mastodontsändning inför svenska folket. Jag är grymt laddad, såklart, skriver nyförvärvet på sin blogg.

Precis som för de atleter Ebba ska kommentera kan även den blonda göteborgaren få en tuff match under sin Englandsvistelse. Programledaren är fram till nu nämligen mest känd som modeproffs samt kungavetare och det var som det förstnämnda hon gjorde sig ett namn i början av 2000-talet. Nu är det dock inte höstens hetaste skor eller färgen på prins Daniels skjorta som ska diskuteras, vilket gör teve-profilen lite nervös:

– Himla glad och peppad men samtidigt fylld av respekt inför uppdraget – och en släng nerver. Men det ska nog gå bra, det här också, skriver hon.

För Ebba kan jobbet ses som ett välförtjänat kliv på karriärsstegen, där hon annars haft svårt att klättra sedan starten på SVT år 2010. Visserligen blev "Det kungliga bröllopet" en succé, men i övrigt har journalisten fått kämpa med dåliga tittarsiffror. Till exempel sågs det ungdomsinriktade  "Ebbas stil" endast av runt 100 000 personer - varav merparten visade sig vara 60 plus. Hon har även lett pensionärsfavoriten "Go'kväll".

/
/
/
SVT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!