1 av 8
- Foto: Privat/Bilden är ett montage
2 av 8
- Foto: Privat-stureplan.se/bloggar/hibbs
Avis? Medan vädret i Sverige är under all kritik lapar Hibbs sol.
3 av 8
Avis? Medan vädret i Sverige är under all kritik lapar Hibbs sol. - Foto: Privat-stureplan.se/bloggar/hibbs
Hibbs är halvamerikan och bloggar även på engelska för sina internationella läsare.
4 av 8
Hibbs är halvamerikan och bloggar även på engelska för sina internationella läsare. - Foto: Privat-stureplan.se/bloggar/hibbs
Träningen har givit resultat och Hibbs säger sig må bättre av sitt nya liv.
5 av 8
Träningen har givit resultat och Hibbs säger sig må bättre av sitt nya liv. - Foto: Privat-stureplan.se/bloggar/hibbs
Skönheten befinner sig just nu i Marbella för att jobba med event under sommaren.
6 av 8
Skönheten befinner sig just nu i Marbella för att jobba med event under sommaren. - Foto: Privat-stureplan.se/bloggar/hibbs
Anna var under en lång tid nattklubbschef för innestället White Room på Stureplan och bjöds på varje event värt att nämna.
7 av 8
Anna var under en lång tid nattklubbschef för innestället White Room på Stureplan och bjöds på varje event värt att nämna. - Foto: Stella Pictures
8 av 8
- Foto: Stella Pictures

Hibbs: "Min kropp klarade inte av all alkohol"

Nyheter24:s Emma Malmlöf har tagit ett snack med den före detta nattklubbsdrottningen Anna Hibbs som har bytt bakismat och drinkar mot svettiga pass på gymmet och en vattenflaska. – Jag bli riktigt less på bloggare som hyllar diverse ohälsosamma dieter, berättar Stureplansdrottningen.


Bra musik att träna till

Många känner igen henne från webbteve-serien "Glamourama" i vilken Stureplans nattliv och vardagen som storbloggerska skildrades. Succén var självklar. När den första säsongen var slut hade den visats över två miljoner gånger. Men med titeln nattklubbsdrottning kom de ohälsosamma vanorna. Sena timmar, bakismat och alkohol.

Nu har Stureplansprofilen Anna Hibbs, 27, lämnat det osunda livet och satsar på att vara hälsosam. Men framförallt - att må bra.

Du är nattklubbsprofil och under "Glamourma"-tiden blev det en hel del alkohol och bakismat. Det verkar som att du ändrat din livsstil rejält sedan dess?

– Alltså, så fort jag går ut blir det bakismat, bara det att jag inte går ut lika ofta längre. Dels har jag tröttnat på det, men dels också för att jag faktiskt insett att min kropp inte klarade av all den där alkoholen. Allt i livet handlar om insikter, har jag insett. Och alla är man olika. Jag har kompisar som kan gå ut fyra gånger i veckan och ändå palla ett vanligt jobb och allt som hör livet därtill. Själv blev min hjärna potatismos av all alkohol jag fick i mig, berättar Hibbs för Nyheter24.

Varför har du valt att dra igång en mer hälsosam livsstil just nu?

– Tror inte det var ett val, mer en insikt om att jag helt enkelt mår bättre i både kropp och själ av att försöka leva hälsosamt. Och sen blir man ju inte yngre direkt. Saker sitter inte där de en gång satt, och trycker man i sig pizza varje dag sätter det sig helt klart där det inte satt tidigare också.

Det är många unga tjejer som mår dåligt på grund av sitt utseende, och du är en förebild för många. Känner du att du har ett ansvar för hur du lever gentemot dina läsare?

– Jag vet detta för att jag själv har känt så många gånger. Självklart har jag ett ansvar! De bloggare som inte tar på sig det tycker jag är riktigt navia eller bara nonchalanta, Jag skulle inte påstå att jag lever det mest hälsosamma livet direkt, men jag försöker mitt bästa. Och det är väl allt någon kan göra, egentligen? Försöka sitt bästa.

– Sen kan jag bli riktigt less på bloggare som hyllar diverse ohälsosamma dieter. Lika less kan jag i och för sig bli på superspinkiga bloggerskor som säger sig kunna äta vad som helst utan att träna, när jag i själva verket vet om motsatsen. Så ja, det där med ansvar, det är "tricky" alltså. Vad ska man dela med sig av och inte. Jag försöker ge en så rättvis bild av mig själv som möjligt i bloggen, men det är klart att jag inte alltid kanske frontar ohälsosamma beteenden jag har då och då. I alla fall inte hela tiden.

Vad äter du när du tränar?

– Jag försöker äta nyttigt, men helt ärligt så blir det rätt mycket choklad och en hel del annat skräp också. Jag önskar verkligen att jag kunde vara en sån där disciplinerad människa som inte suktade efter snabba kolhydrater eller åtminstone hade makten att stå emot. Men tyvärr så föddes jag med världens svaghet för socker. Å andra sidan känner jag inte alls den ångest jag kunde ha innan jag började röra på fläsket om jag äter en stor påse godis nu och en liter glass på det. 

Hur ser en vanlig dags meny ut för dig?

- Så himla olika, men jag försöker äta frukost varje dag trots att jag ofta inte är hungrig på morgonen. Det blir typ en macka och kanske yoghurt eller en frukt. Okej, väldigt många gånger blir det bara en stor latte på Espresso House också, men jag jobbar på den där frukost-biten som ju ska vara så himla viktig.

– Till lunch äter jag oftast nån sallad, typ pastasallad med kyckling. Däremellan brukar det bli nötter eller frukt. På kvällarna är jag oftast som hungrigast eller mest sugen. Och ja, jag vet att man kan skylla det på att jag är dålig på frukost och "yadidada", men jag har alltid varit sån, ända sedan jag var liten. Kvällarna är då jag verkligen blir hungrig på allt. Äter gärna fisk så ofta jag kan, och dricker gärna ett par glas vin om jag kan också. Och sen är det ju det där sötsuget. Fasen vad jag tampas med det! Har testat allt utom LCHF för jag vägrar bli en av "dom", men jag kan verkligen inte komma på nåt bättre än att avsluta dagen med nån typ av choklad.... Fontän, haha!

Vad är din svaga punkt som är det största hotet mot en hälsosam livsstil?

- Bra fråga, men det är nog i de perioder då jag dricker mer alkohol. När jag är bakis kan jag knappt röra mig ur sängen än mindre gå till gymmet eller ta en powerwalk. Mycket möjligt att det är mer psykiskt än fysiskt, men dagarna efter jag varit ute och druckit så är jag oftast ett sämre får. Orkar inte mycket mer än att dricka ur min chokladfontän. Så ja, hur fucking skittråkigt det än är, alkohol är det som gör att det skiter sig mest för mig. Sjukt att det i många år var en del av mitt jobb ändå. Ja det var det här med insikter...

Du har tidigare varit öppen med din bröstoperation, har du gjort några nya skönhetsingrepp?

- Nope! Eller ja, jag fyller på typ 0.2 mm Restylane i överläppen då och då. Bra att man börjat lyfta skrot så kanske man slipper både fettsuga sig och lyfta typ rumpan på ett par år!

När känner du dig som snyggast och mår bäst?

- Jag mår bäst när jag mår bra, helt enkelt. Vet inte om det beror så mycket på hur jag ser ut, men antagligen så går de där två lite hand i hand. Mår man bra på insidan så syns det på utsidan... Den där gamla klyschan stämmer nog rätt bra.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Swifts album slog Spotify-rekord

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

1 timme sedan
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.

Talmannen ger ut poesi – "med stor ödmjukhet"

3 timmar sedan
Han har poesin att tacka för en lyckad första dejt med sin fru och citerar gärna dikter i ämbetet. Men när talmannen Andreas Norlén nu ger ut en diktantologi är han nervös. Jag hoppas folk inte börjar förhöra mig, säger han.

Textilmuseet prisat på Elle-galan

3 timmar sedan
Textilmuseet i Borås tilldelades årets hederspris på Elle-galan på fredagskvällen.

Harry Styles stalker får fängelse

idag 06:58
3,5 månaders fängelse. Den blir domen för den brasilianska kvinna som stalkat Harry Styles den senaste tiden, skriver The Guardian.