Onsdag 23 Jun
Stockholm

Dennis M skyller på sitt alter ego

Dennis Maglics läsare har fått en förklaring till varför Dennis provocerar dem.
Dennis Maglics läsare har fått en förklaring till varför Dennis provocerar dem. Foto: Nyheter24

Dennis Maglic gör en "Kissie". Nu försvarar bloggaren sina kontroversiella inlägg och skyller på en bloggkaraktär.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
"Allt som har ett hål duger för den kåte araben"

Det var för ett år sedan som det började storma kring bloggaren. Det efter att Nalin Pekgul, socialdemokratisk riksdagsledamot, polisanmälde bloggaren efter att han tillskrivit henne djupt islamfientliga åsikter. Bland annat uppgav han att hon skulle ha uttryckt "allt som har ett hål duger för den kåte araben", ett citat som egentligen var hämtat från Flashback.

Den kontroversiella bloggaren Dennis Maglic, 22, har under det senaste året blivit allt hårdare i sin ton. Många inlägg har provocerat läsare så mycket att några, via kommentarsfältet, hälsat att de tänker slutar besöka bloggen. Inte minst efter upprepade inlägg om vikthån och stark kritik mot islam.

Nu försvarar sig bloggaren och skyller sina omtalade utspel på sitt alter ego. Inte helt olikt enligt den modell som storbloggaren Alexandra "Kissie" Nilsson, 21, använt sig av. I ett inlägg med rubriken "Dennis M vs. Dennis Maglic" skriver 22-åringen:

— Jag är busig och provocerande med mina ironiska inlägg, det vet jag. Men jag vill ingen något illa och därför är jag så noga med att ha mitt provocerande alter ego och överdriva allt till max så att ni ska förstå.

Enligt Maglic ska de extrema inläggen gå ut på att roa sina läsare. I varje fall på andras bekostnad. Något som enligt Maglic själv ska få honom att stanna kvar på blogglistorna.

— Folk vill bli provocerade och arga och samtidigt så underhåller det andra att se hur arga folk blir. Så ser marknaden ut och man måste anpassa sig om man vill stanna kvar på toppen, skriver Maglic vidare.

Om fler läsare sviker trots ett försvar återstår att se.
Kommentera
Kopiera länk
Dela