Onsdag 27 Okt
Stockholm

Dödshotade Tyra Sjöstedt: "Jag hoppas han får sitt straff"

Tyra Sjöstedt är en av de unga kvinnor som fått brevet med falsk avsändare.
1 av 5
Tyra Sjöstedt är en av de unga kvinnor som fått brevet med falsk avsändare. Foto: Stella Pictures/Stella Pictures
Brevet beskriver detaljerat flera hemska scenarion och hotar med kroppssyckning.
2 av 5
Brevet beskriver detaljerat flera hemska scenarion och hotar med kroppssyckning. Foto:
Även Nöjesguidens Margret Atladottir blev utsatt och har nu skrivit om sina känslor i sin blogg.
3 av 5
Även Nöjesguidens Margret Atladottir blev utsatt och har nu skrivit om sina känslor i sin blogg. Foto: Christine Lenthamre/Nyheter24
Blondinbella kände sig så otrygg efter att hon fått brevet att hon flyttade till en ny adress.
4 av 5
Blondinbella kände sig så otrygg efter att hon fått brevet att hon flyttade till en ny adress. Foto: DR/Stella Pictures
Tyra tycker att det är dåligt att hon fick veta med hjälp av media att en man var gripen och inte från polisen.
5 av 5
Tyra tycker att det är dåligt att hon fick veta med hjälp av media att en man var gripen och inte från polisen. Foto: Robert Eklund /Stella Pictures

Tyra Sjöstedt och Margret Atladottir skriver öppet om beskedet att en man gripits och erkänt sig ligga bakom den rad hotbrev som i fjol nådde flera unga kvinnliga mediaprofiler.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Brevet som skickades

"Ett sexuellt samlag är på sin plats mellan oss två utan kondom bara så du vet! Dina vackra bröst till meloner ska bli så skönt att få suga på samt slickningen av din håriga och fina slida. Gör du inte som jag säger blir det garanterad kroppsstyckning och då kommer jag steka brösten dina i smör å vad gott i sådana fall. Står helt och hållet bakom detta brev och är inte ett dugg rädd för rättsväsendet. Har nämligen talets gåva långt ut i fingerspetsarna"

Bloggerskan Tyra Sjöstedt, 26, var en av flera kända nöjesprofiler som i fjol fick döds- och våldtäktshot via brev undertecknade av moderaten "Jonas Ransgård, ordförande i Göteborgs stads kommunstyrelse". En signatur som visade sig vara falsk. Nu har en manlig socialdemokratisk valarbetare erkänt att han skickat breven för att smutskasta Moderaterna, enligt Göteborgs Posten, som Nyheter24 tidigare skrivit om under torsdagen.

Tyra Sjöstedt väljer nu att skriva öppet i sin blogg om sina tankar gällande beskedet. 

— Jag blev verkligen otroligt rädd när jag fick breven, kunde inte vara själv de första dagarna. Men när jag fick reda på att han skickat dom till många andra så förstod jag att någon ville sätta dit den här “Jonas”, skriver hon och fortsätter:

— Vad jag inte kan förstå är hur man kan skicka iväg dessa brev till unga tjejer och skrämma livet ur dom? Jag hoppas mannen får sitt straff för det han gjort.

"Tycker det är otroligt dåligt av polisen"

Flera kända profiler har öppet kritiserat polisens hantering av fallet och menat att man inte gjort tillräckligt. 

— Jag hade önskat att när de grep mannen förra veckan att de hade meddelat mig. Att det i varje fall fanns en misstänkt, sa Isabella Löwengrip tidigare i dag till Nyheter24.

Tyra som själv säger sig vara nöjd med polisens insats hittills är mer kritisk efter dagens besked om erkännandet.

— Jag har skrivit tidigare att polisen gjorde ett bra jobb med denna händelse och att det är väldigt svårt, det har jag skrivit i tidigare inlägg. Men jag tycker det är otroligt dåligt av polisen att jag, som fått utstå dessa brev, får läsa om att mannen är gripen via sociala medier? Var det viktigare att gå ut med det till media än att kontakta de som blev drabbade? frågar hon sig och sina läsare.

Även Margret Atladottir som fått ta emot brev skriver om fallet på sin blogg

— Även om jag aldrig tog hotet om att våldtas, styckas och ätas upp på allvar så blev jag såklart ledsen, arg, äcklad och orolig. 

— Nu är det uppklarat och det var skönt. Och till dig som satte dig ner och skrev dessa brev till oss, anpassade efter mottagare, med specifika saker om hur vi ser ut och vilka vi är: bra att du erkände. Så kanske du kan jobba på det här, och bli en bättre människa till slut. 

Nyheter24 har sökt Tyra Sjöstedt och Margret Atladottir för en kommentar. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela