Hon är aldrig rädd för nya trender.
1 av 11
Hon är aldrig rädd för nya trender.
Det var så här det började, med egentagna bilder mot vit vägg.
2 av 11
Det var så här det började, med egentagna bilder mot vit vägg.
Numera tar hon sina bilder med ett stativ eller med hjälp av fotografen Tam Thi.
3 av 11
Numera tar hon sina bilder med ett stativ eller med hjälp av fotografen Tam Thi.
Enkelt men snyggt.
4 av 11
Enkelt men snyggt.
Bilderna som fått Angelica Blick känd, och håret som fått läsarna att vilja gå till frisören.
5 av 11
Bilderna som fått Angelica Blick känd, och håret som fått läsarna att vilja gå till frisören.
På Blog Awards i år.
6 av 11
På Blog Awards i år. - Foto: Robert Eklund/Stella Pictures
Vad tycker du om Angelicas stil?
7 av 11
Vad tycker du om Angelicas stil?
Med vännen Linda Hallberg.
8 av 11
Med vännen Linda Hallberg. - Foto: Stureplan.se
Angelica har flyttat från Linköping til Stockholm.
9 av 11
Angelica har flyttat från Linköping til Stockholm.
Angelica plockade hem ett pris under Blog Awards förra året.
10 av 11
Angelica plockade hem ett pris under Blog Awards förra året. - Foto: Patrik Österbeg/All Over Press
Angelica med flera vinnare på Blog Awards 2011.
11 av 11
Angelica med flera vinnare på Blog Awards 2011. - Foto: PATRIK ÖSTERBERG/ALL OVER PRESS SWEDEN

Så blev Angelica Blick rik på sitt bloggande

DEL1. Förra veckan avslöjade Nyheter24 att Angelica Blick tjänade 314 700 kronor förra året. Men vad är det som gjort att hon kan leva på bloggen? De breda möjligheterna har hon att tacka för sin skyhöga statistik. Emma Malmlöf reder ut hur det gick till.


Mer om Angelica

Ålder: 22 år

Bor: Stockholm

Angelica bloggar minst en gång per dag och är själv duktig på att fotografera. Så här beskriver hon sin egendesignade kollektion i en intervju:

– Lite tuffa plagg möter elegans och vackert, lite ”rockchict”. Det kommer vara enkla plagg med olika skärning, men samtidigt detaljer på varje plagg för att skapa en unik känsla.

Hon är bloggvärldens nya stjärnskott, och hon tjänade i snitt strax över 26 000 i månaden på bloggen förra året. Den är stilren, enkel och full av bilder. Något som tagit Linköpingstjejen Angelica Blick, 22, långt. Nyckelorden är motljus, färgskiftningar ochmiljöombyte. Bilderna är ofta tagna av en professionellfotograf. Ja, man kan ha en sådan om man lyckas i bloggvärlden. 

Men det har varit en långresa upp till 70 000 unika besökare i veckan.

Bloggen startades redan i februari 2008och likt många andra mindre bloggare var det vardagen som stod ifokus. Till skillnad från nu var bloggerskan mycket mer personlig.Det var inte ovanligt att läsaren fick ta del av Angelicas egna diktliknande texter

Tre år senare började namnet AngelicaBlick sätta sig. Bloggen letade sig upp på topplistornavarteftersom statistiken steg. Få förstod då att hon snart skulle bli enav Sveriges största bloggare, en inspirationskälla för tusentals tjejer världen över. Hon började 2011 att plocka hempriser. “Årets bloggraket” tilldelades Angelica på den prestigefyllda galan Blog Awards.

– En blogg som i rekordfart vuxit och blivit en ny stjärna på blogghimlen, skrev juryn från Veckorevyn som motivering då.

Ovanpådet vann hon “Årets modeblogg” på Finest Awards och av Kanal5blev hon utnämnd till “Bäst klädda”. Men det var inte bara iSverige hon etablerade sitt namn.På den norska tidningen Vixensbloggala plockade hon hem titeln som "Åretsinternationella blogg".

2012smällde det till ordentligt. Angelica blev “ÅretsChicaste Bloggare” under Magasinet Chics gala. Ännu en gång vannhon priset för årets modeblogg av Veckorevyn. En tidning varsomslag hon nu prytt. 

Stativet blev bästa vännen

Det har tagit tid. Hon har inte bara bloggat i fyra år och under tiden byggt sig ett varumärke. Tid är något som tydligt lagts på bloggen. Angelica har tappert ställt upp sitt stativ i ur och skur för att kunna ta den perfekta bilden på dagens outfit med hjälp av självutlösaren. 

Mitt i gatan, i parken eller på landet. Bloggaren varierar ständigt sin miljö och letar efter den perfekta bakgrunden.

– Jag tar min egna bilder med stativ som jag ställer upp var jag än är. det är jättepinsamt, haha. Folk kollar men man får försöka tänka bort det. Det är lite svårare att hitta ett ställe där man är helt själv här i Stockholm, men samtidigt är det vanligt att folk gör knäppa grejer här, har hon berättat för Chic.

Framgång efter framgång, hon klättrade ständigt. I somras släppte bloggerskan en egen kollektion för Nelly. Resultatet stavas succé. 

Inte minst har hon med hjälp av sina fantasifulla men enkla frisyrer och guider till dem blivit bokmärkt i läsarnas datorer. Den blonda pagen har aldrig varit så het sedan Angelica klippte av sitt vågiga och långa hår och la i en kall, isig toning.

Sägs bli kopierad

Det är såklart inte bara de extraordinära bilderna som satt Angelica på bloggkartan. Bloggerskans känsla för att plocka upp de senaste trenderna, förenkla dem och hitta budgetalternativ har varit ett succékoncept. Men inte utan problem. Trots att hon, ovanligt nog, är besparad från elaka kommentarer har hon huvudrollen i en copycat-diskussion. 

Det är den än mer välbesökta bloggerskan Kenza Zoutien, 21, som ständigt anklagas för att kopiera Angelica. 

Skvallerbloggar och tyckande läsare gör allt för att hitta beviset på att Kenza skulle stjäla sina stilideér från kompisen Angelica. De båda har dock avfärdat anklagelserna. 

– Jag och Angelica har helt olika stilar, men däremot inspireras jag av hennes fina bilder, har Kenza bloggat som svar.

Bläddra vidare i bildspelet ovan för att se några av Angelicas heta outfits.

Se en av Angelicas frisyr-klipp här:

/
/
Senaste nytt

Dreamhack till Stockholm nästa år

Markus Krunegård får Taubestipendiet

1 timme sedan
Årets Taubestipendium från tidningen Vi går till Markus Krunegård. Artisten får priset för att "hans ord alltid har full fart framåt", som det bland annat heter i motiveringen.

Christer Sjögren på kyrkoturné i vår

1 timme sedan
Christer Sjögren ger sig ut på turné i vår med konserter i främst kyrkor runt om i Sverige. På repertoaren står både andliga sånger och personliga favoriter från sångarens karriär. Christer Sjögren får sällskap på turnén av sångerskan Anna Werner.

Anonym donation räddar "Batavernas trohetsed"

2 timmar sedan
Den världsunika Rembrandtmålningen "Batavernas trohetsed" får stanna kvar på Nationalmuseum. En anonym donation gör det möjligt att låta konstverket vara kvar på museet i 7,5 år framåt.

Eldkvarn åker på ny avskedsturné – "Jag lovade"

2 timmar sedan
I somras tog Eldkvarn farväl. I sommar tar de farväl en gång till. Vi ska göra en turné. Det känns skitkul, säger Plura Jonsson till TT.

"Spinal Tap" får en uppföljare

2 timmar sedan
Det är dags att skriva upp volymen till 11 igen. Snart börjar inspelningen av en uppföljare till kultklassikern "Spinal Tap". Inspelningen börjar i slutet av februari och alla är med, säger regissören Rob Reiner.