Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jockiboi: "Vill vara någon mamma är stolt över"

Videon där Jockiboi faller i tårar efter att han pratat om sitt drogmissbruk har fått över 100 000 tittare.
1 av 3

Videon där Jockiboi faller i tårar efter att han pratat om sitt drogmissbruk har fått över 100 000 tittare.

Privat

Nu berättar han om månaderna med ett missbruk som eskalerat.
2 av 3

Nu berättar han om månaderna med ett missbruk som eskalerat.

Privat

Men nu tänker han vända sitt liv för att hamna på rätt bana.
3 av 3

Men nu tänker han vända sitt liv för att hamna på rätt bana.

Privat

Nöje | 16/01/2013 17:07

För Nyheter24:s Emma Malmlöf berättar skandalprofilen Joakim "Jockiboi" Berg om familjens reaktion, den svåra uppväxten, hur skandalsåpan "Kungarna av Tylösand" påverkat honom och att söka hjälp för sitt missbruk.

Han säger att han slutade höra av sig till vännerna. Att han tappade intresset för allt och struntade i de personer som räknat med honom. Nu berättar Joakim "Jockiboi" Berg, 26, om drogerna som tog över livet. I den Youtube-video som på bara några timmar fick över 100 000 tittare berättar profilen att han missbrukat amfetamin och kokain. För Nyheter24 berättar han att det även gäller extacy och methedron. 

Vad har du fått för reaktioner på din video?
– Över tusen mejl på Facebook med fina kommentarer och folk som vill jag ska kämpa på. Men klart att det finns folk som skriver dåliga saker med, men just nu kopplar jag bort dem och koncentrerar mig på alla människor där ute som vill stötta mig.

Vad säger du till de som menar att videon är fejk, att du skämtar?
– Jag ska inte ens behöva försvara mig. Om jag nu ville tjäna pengar och det var syftet med klippet som folk säger varför har jag då inte "claimat" videon? Denna video gjorde jag inte det med för den inte ska vara till för att tjäna en krona.

Varför valde du att gå ut med det här nu?
– Delvis åkte jag hem från Spanien på grund av att jag nådde botten totalt. Jag kände en dag att, "vem är jag egentligen? "vad står jag för?". Började tappa helt vem jag var och vad som betydde något. När jag började tänka så kom jag på att jag verkligen levt i min egen bubbla i flera månader.

Missbruket ska ha pågått långt innan resan till Spanien, det ska sedan ha trappats upp under vistelsen, men redan vid 14 års ålder ska dokusåpaprofilen testat droger. 

– Hade en väldigt svår uppväxt så hamnade tidigt på fel spår med skolk, droger, kriminalitet och så vidare. 

Enligt profilen har han bott i ett struligt fosterhem, "varit på rymmen" och bott på ett öppet hem för de ungdomar som inte kan bo hemma av olika anledningar. 

– Sedan vände det när jag blev 16 år och jag jobbade igen allt sen någonstans brast igen efter "Kungarna av Tylösand."

Kommer du att söka hjälp för ditt drogmissbruk?
– Ja det kommer jag. Behöver stöd i detta och här i Sverige finns det stöd på ett helt annat sätt än i Spanien. Hela Gran Canaria är byggt på droger nästan.

Vad säger din familj?
– De är besvikna såklart, men jag vet att de älskar mig och jag vet att de tror på att jag klarar detta. Tänker inte svika dem igen, aldrig mer kommer jag att svika dem. Vill inte Mamma ska veta att hon har en son till knarkare. Vill vara någon mamma är stolt över.

Bloggen som haft stående inslag som "dagens runk" och "dagens knull" växte på kort tid till en av landets största med hjälp av beskrivningen "Sveriges sjukaste". Nu menar Joakim att den kommer att handla mer om hans riktiga sida och vem han egentligen är som person.

– Bloggen har alltid gått ut på vad jag gör. Den har aldrig handlat om vem jag är eller någonting. Jag tog tidigt avstånd från att skriva om mig själv och personligt, något jag ångrar nu, skulle vilja att de fick lära känna fler sidor av mig. Även om jag varit helt förstörd psykiskt har jag gjort en dagens runk. Det ger ju inte rätt bild av mig jag gömmer mig ju bara bakom ett inlägg istället för att skriva vad jag egentligen känner.

Men avstånd från den sida som många blivit upprörda, eller underhållna av, gör han inte.

Har du spelat en roll när du är "Jockiboi"? 
– Absolut inte, Jockiboi är en del av mig som jag försökt förklara. Men finns fler delar som sagt. Jockiboi är en galen kille som älskar att ha roligt och festa och bara leva livet. Sen finns det delen av mig som är väldigt känslig, det kommer märkas i bloggen framöver.

Tycker du att det var fel av produktionen bakom "Kungarna av Tylösand" att ta med dig i ett sådant program med din bakgrund?
– Ja såklart det var om man ser det ur en annans persons synvinkel. För i det läget innan programmet hade jag ett bra ordnat liv med jobb, sambo och var förlovad. Men kan inte säga jag ångrar det beslutet för det har fått mig att växa som människa.

Se videon som chockerade fansen och läsarna här: