Fredag 14 Maj
Stockholm

Blondinbella: "Får jag en dotter kommer vi måla rummet rosa"

Blondinbella tycker inte att rosa till dottern eller blått till sonen skulle påverka hur de blir som personer.
1 av 5
Blondinbella tycker inte att rosa till dottern eller blått till sonen skulle påverka hur de blir som personer. Foto: Lars Pehrson / SvD / SCANPIX
Hon är tillsammans med Odd Spångberg, gravidrykten har florerat länge men paret har nekat.
2 av 5
Hon är tillsammans med Odd Spångberg, gravidrykten har florerat länge men paret har nekat. Foto: Robert Eklund/Stella Pictures
Även Carolina Gynning skrev för ett år sedan om genusdebatten på sin blogg.
3 av 5
Även Carolina Gynning skrev för ett år sedan om genusdebatten på sin blogg. Foto: FameFlynet Sweden / David Sica
Hon har dottern Alicia med pojkvännen och sambon Alexander Lydecker.
4 av 5
Hon har dottern Alicia med pojkvännen och sambon Alexander Lydecker. Foto: FameFlynet / Yessica Thor
Vad tycker du - håller du med Isabella?
5 av 5
Vad tycker du - håller du med Isabella?. Foto: FameFlynet Sweden / Robert Eklund

Blondinbella ger sig in i genusdebatten och skriver att hon kommer att klä sin framtida dotter i pastellfärgade klänningar. Något hon menar inte kommer påverka huuvuda hon skulle bli en stark tjej eller inte. Men alla håller inte med.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Nästa stora mammablogg?

Sofi Fahrman har länge varit en modedrottning och en av Sveriges största bloggare. För en tid sedan avslöjade Sofi att hon är gravid. Nu väntar läsarna spänt på om bloggen kommer övergå till en nischad mammablogg med modeinslag eller om bebisen helt enkelt inte kommer att ha någon plats i den välbesökte bloggen.

Precis så som hon gjort med fästmannen Nick.

Hur hade du gjort?

Skulle du tapetsera din sons rum blått och din dotters rosa? 

Dela gärna med dig av din synpunkt i frågan i kommentarsfältet nedan.

Redan tre timmar efter att Blondinbella sagt sitt i den infekterade genusdebatten gick läsarna loss i kommentarsfältet. Att bloggerskan tydligt markerade att hon tänkte klä sin eventuella framtida dotters rum i rosa färger - och sin sons i blått, retade upp många.

– Flickor leker oftare i klänningar och fina, läs ömtåliga, kläder vilket genererar en lugnare lek, medan pojkar får kläder i slitstarka material som tål alla sorters lek. Varför då? Gillar inte alla barn att leka, oavsett kön?, frågar sig en läsare och fortsätter:

– Vad händer när flickor uppfostras in i lugnare lekar, pyssla, rita, sy osv medan pojkar enbart ska leka pangpang, krig och sporta?

"Kommer klä henne i pastellfärgade klänningar"

Isabella "Blondinbella" Löwengrips syfte med inlägget var att lyfta frågan om färg- och klädval för barn.

– Jag har jämt haft ett rosa rum när jag var liten, jag kunde välja vilka leksaker jag ville men det var bara barbies och dockor. Trots det, så är jag inte en svag tjej som inte tar plats. Det jag vill säga är att uppfostras tjejigt är inte lika med att bli svag, skriver hon i bloggen.

Om bloggerskan och fästmannen Odd Spångberg, 24, skulle få en dotter i framtiden kommer hon att klä henne i pastellfärgade klänningar.

– För jag tycker att det är fint, och så länge hon vill. Jag tvivlar inte en sekund på att hon blir en lika stark tjej som mig själv, skriver hon i inlägget.

Gynning röt ifrån

För ett år sedan tröttnade, då blivande mamman, Carolina Gynning på läsarnas synpunkter på hennes val av bäbiskläder och färgval. I ett argt inlägg sa hon ifrån och skällde ut läsarna som klagade på henne och debatterade genusfrågan i hennes kommentarsfält.

– Att det är omodernt och att det skulle vara dåligt för min bebis att ha rosa runt sig som flicka, då skulle hon inte få välja själv? Jag trodde att det viktiga när man var liten var ett kärleksfullt och välkommnade hem, inte ett där könsneutral ska stämplas i pannan på mitt nyfödda barn, skrev hon och fortsatte:

– Låt mig snälla få bestämma exakt själv vilken färg jag vill ha i min dotters rum när hon kommer till världen. Jag har bara varit snäll och gullig här på bloggen rätt länge nu men detta gör mig så jävla förbannad, skrev hon.

Kommentera
Kopiera länk
Dela