Joakim Berg, mer känd som "Jockiboi" har visat upp en ny sida av sig själv. tevetittarna kunde igår ta del av den.
1 av 3
Joakim Berg, mer känd som "Jockiboi" har visat upp en ny sida av sig själv. tevetittarna kunde igår ta del av den. - Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
Bloggen blev ett sätt att få bekräftelse.
2 av 3
Bloggen blev ett sätt att få bekräftelse.
Han har haft en svår uppväxt.
3 av 3
Han har haft en svår uppväxt.

Jockiboi: Haft en svår uppväxt

Vad är det som driver Joakim Berg till att göra "dagens runk" och mata "Sveriges sjukaste blogg" med provocerande inlägg? Nu svarar profilen på frågorna alla har.


Mer om Jockiboi

Joakim "Jockiboi" Berg slog igenom i dokusåpan "Kungarna av Tylösand" och var senast aktuell i dramaserien "Den sista dokusåpan", som visades på TV6. Inte minst har han blivit känd för sin provocerande blogg. 

"Dagens knull" fick stor uppmärksamhet efter att profilen i bloggen recenserade flera unga kvinnors prestationer i sängen, med namn och bild.  

– Hon är slynig, kåt och jävligt sexig. Fin kropp och en sjukt tight jävla fitta som smakar helt okej, är ett exempel.

Misshandel, sjukdom och dödsfall - skandalbloggaren Joakim "Jockiboi" Bergs uppväxt har inte varit lätt. Har du någon gång undrat vad som drivit "Kungarna av Tylösand"-profilen att bajsa framför kameran, maratonrunka eller dricka kiss? I måndagens avsnitt av TV4:s "Jenny Strömstedt" berättar profilen om behovet av bekräftelse.

– Jag kände att folk gillar "Jockiboi", nu kan jag inte visa Joakim Berg. Ingen gillar mig längre. Jag blev rädd att om jag skulle visa en annan sida av mig själv så skulle folk inte vilja läsa längre, säger han i programmet och berättar även om pressen att fortsätta.

– Det måste vara sjukt. Det gäller att trappa upp det och göra det värre och värre saker.

Blev misshandlad som barn

Bakom sig har Berg en tuff uppväxt.

– Du har en biologisk pappa som minst sagt var dum, en mamma som blev sjuk och inte kunde ta hand om dig och fosterföräldrar som slog dig, vissa av dem, säger Jenny till Berg som nickar.

Men droppen blev när morfadern gick bort när profilen bara var 16 år.

– Det var då det gick totalt utför. Han var den enda vuxna människan som brydde sig. Då rymde jag från fosterfamiljen, bodde på gatan och började ta droger, säger han.

Beroende av droger

När profilen till slut valde att visa en annan sida av sig själv svek inte läsarna. Tvärtom. De hyllade att profilen vågade berätta om den svåra tiden han haft bakom sig. I ett videoklipp erkände Joakim att han varit beroende av droger och att han inte längre orkade med den livsstil han levt. 

På bara några dagar hade flera hundra tusen personer sett klippet.

– Jag trodde att det skulle komma kommentarer som "jävla idiot" och "din pundare", men det var mestadels positivt, säger han i programmet. 

Nu lämnar han det gamla livet med droger bakom sig.

– Jag festar ju rätt ofta. Såg det mest som en rolig grej just då och ville bara köra på och leva och ha kul, berättade han tidigare för Nyheter24.

Se Jockibois "confession" här:


TV4
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Talmannen ger ut poesi – "med stor ödmjukhet"

1 timme sedan

Textilmuseet prisat på Elle-galan

1 timme sedan
Textilmuseet i Borås tilldelades årets hederspris på Elle-galan på fredagskvällen.

Harry Styles stalker får fängelse

2 timmar sedan
3,5 månaders fängelse. Den blir domen för den brasilianska kvinna som stalkat Harry Styles den senaste tiden, skriver The Guardian.

Hooja kommenterar älgvandringen

igår 21:52
Artistduon Hooja blir älgvärdar i SVT. Den 2 maj klockan 19.00 kommenterar de årets säsong av "Den stora älgvandringen".

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

igår 21:26
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.