Torsdag 9 Dec
Stockholm

Tyra orolig för ekonomin efter konkursen

Det är mycket pengar som ryker från sparkontot.
1 av 3
Det är mycket pengar som ryker från sparkontot. Foto: David Sica/Stella Pictures
Tyra i egendesignad kjol för SBT.
2 av 3
Tyra i egendesignad kjol för SBT. Foto: Yessica Thor / Stella Pictures
På Blogawards.
3 av 3
På Blogawards. Foto: Yessica Thor / Stella Pictures

Förra månaden ansökte Tyra Sjöstedt om konkurs för sitt företag Style by Tyra. Nu försvinner hundratusentals kronor till Skatteverket.
"Jag aldrig behövt oroa mig för pengar, men nu är det första gången i mitt liv som jag känner mig lite nervös".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Ansökte om konkurs

I mitten på februari skickades en konkursansökan in till Tingsrätten. "Style by Tyra" har förutom en webbshop även två fysiska butiker.

Man sålde huvudsakligen kläder, smycken och accessoarer. Bloggerskan designade själv vissa av plaggen. 

De tjänar mest av storbloggarna

Här är listan som bevisar att du kan bli miljonär på att blogga om "dagens outfit", din minimala hund och en nyttig lunch.

I mitten på februari avslöjade storbloggerskan och entreprenören Tyra Sjöstedt, 27, att hon lägger ner sitt företag Style by TyraFöretaget startades 2010 och gjorde direkt succé med en omsättning på 12 miljoner kronor. Men efter konkursen är storbloggaren nu orolig för sin ekonomi. 

"Jag har aldrig någonsin känt mig rik. Dock så har jag aldrig behövt oroa mig för pengar, men nu är det första gången i mitt liv som jag känner mig lite nervös", skriver hon i bloggen

Det är privata skattepengar som ska in men redan tidigare har Sjöstedt skrivit om stora summor hon betalat efter att företaget gått i konkurs.

"Om jag ska vara ärlig så känns det bittert att betala in 100 000-tals kronor för ett företag man jobbat och slitit med i många år. Ska inte klaga över det mer, men jag ljuger om jag inte säger att det är lite bittert. Det är mycket pengar, och skattade pengar som ska in", skrev hon då.

Fakturerade 400 000 kronor

Bloggerskan som lämnar storstaden numera bor på en gård där hon bedriver inackordering skriver om sina höga kostnader. 

"Förra månaden fakturerade jag 400 000 kronor men de försvann lika fort igen".

Sjöstedt har flera hästar som hon bland annat tävlar med. Nu oroar hon sig för att hennes sparpengar gått åt till att betala skulderna.

"Det är viktigt med sparande, och det är lite såna tips jag vill skriva om här. Pengar är kul. Det gör en inte lycklig, men det kan skapa bra förutsättningar för andra saker", avslutar hon.

Därför skrotades "SBT"

Det blev helt enkelt för mycket för ägarna Tyra och John Skalin.

"Allt gick så otroligt fort, lite fortare än vi hade anat. Jag och John jobbade dygnet runt med Style by Tyra det första halvåret, och samtidigt spelade jag in webbtv, skötte bloggar och allt möjligt, och som ni vet så blev jag sjuk", förklarade Tyra på sin blogg.

Beslutet om att lägga ner företaget togs när nya investerare skulle kliva in i Style by Tyra.

"Allt var klart, alla avtal med jurister var klara. Helt plötsligt sitter jag och John i mitt kök…vi både borde ha varit extremt glada och skåla i champagne, men istället sitter vi helt knäpptysta. Jag kollade på John och frågade “John, är det här vad vi vill?”, fortsatte hon.

Kommentera
Kopiera länk
Dela