BILDSPEL. Paulina Danielsson och en tatuering.
1 av 8
BILDSPEL. Paulina Danielsson och en tatuering.
"Haters gonna hate"
2 av 8
"Haters gonna hate"
Nytagna bilder till bloggen.
3 av 8
Nytagna bilder till bloggen.
Nyheter24 testar viner med Paow.
4 av 8
Nyheter24 testar viner med Paow.
"Live without regrets", samma tatuering som idolen Lindsay Lohan har på sin hand.
5 av 8
"Live without regrets", samma tatuering som idolen Lindsay Lohan har på sin hand.
"Om tio år kommer jag nog vara ganska tatuerad"
6 av 8
"Om tio år kommer jag nog vara ganska tatuerad"
Just nu går Paulina Danielsson ut i stockholmsvimlet ungefär fyra gånger i veckan.
7 av 8
Just nu går Paulina Danielsson ut i stockholmsvimlet ungefär fyra gånger i veckan.
"Fler personer borde leva i nuet"
8 av 8
"Fler personer borde leva i nuet"

Paow: Vissa hatar mig och tycker jag är trashig

Storbloggerskan Paulina Danielsson är ständigt rastlös. Samtidigt som 19-åringen nu känner sig redo att skaffa barn, vill hon resa jorden runt men gillar också att festa på Stockholms inneställen fyra dagar i veckan. Så länge hon bloggar om det kan hon göra vad hon vill. "Paow" blir först ut i Nyheter24:s serie om storbloggare i Sverige.


Paulina Danielsson

Bloggar på Paow.se.

Twittrar som PaowPaulina.

Och finns även på Instagram.

 – Gillar du rött eller vitt? frågar Paulina Danielsson. 

Vi ska smaka tre olika viner var - ett vitt och två röda. Tur det. Rött är det enda 19-åriga Paulina, "Paow", gillar, när det kommer till vin. 

– Jag kommer ihåg första fyllan och den var på vitt. Sedan dess dricker jag helst rött, även när det kommer till fisk och skaldjur, säger hon.

En hint av en text syns i hennes mun. Paow.se, namnet på hennes blogg, är intatuerat på underläppen.

Paulinas hår är My Little Pony-rosa, hennes högra arm nästan täckt av tatueringar och tillsammans med enhörningströjan med regnbågsfärgerna och texten "Haters gonna hate" - ett välkänt uttryck som mer eller mindre rycker på axlarna åt bittra personer - ger hon intrycket av att vara en sagofigur med skinn på näsan.

– Jag vill inte se ut som alla andra, jag sätter på mig det jag trivs i, säger hon. 

"Många sliter och drar i mig"

Paulina Danielssons blogg befinner sig just nu på plats sex av de mest besökta proffsbloggarna i Sverige, enligt Bloggportalen. Att blogga har blivit hennes heltidsjobb och hon tjänar "kanske lite bättre än medelsvensson". Förra året fick hon ut närmare 340 000 kronor. Utöver det får hon ständigt produkter från företag som vill synas eller, genom henne, få marknadsföring. 

Men ju äldre hon blir desto mer ansvar får hon över pengarna och affärerna.

– Jag började tjäna pengar när jag var fjorton år då jag började blogga och hade egentligen ingen koll, säger hon.

– Men nu när jag får sköta min ekonomi mer själv förstår jag vad det innebär. Jag ska börja lägga undan pengar nu, inte bränna allt som jag gjorde förr.

Hon är en av de tiotal bloggare som ingår i kärnan av det som i dag blivit sveriges bloggelit. Några personer som för fem år sedan bestämde sig för att börja skriva öppet om sina liv på nätet tjänar i dag stora summor på bloggandet.

– Många sliter och drar i mig, jag bytte bloggportal nyligen eftersom de erbjöd en bättre deal. Det är ofta möten och löften om pengar så man får kolla runt lite själv och komma fram till vad som är bäst för en, förklarar Paulina.

– Jag har egentligen inga måsten i mitt liv förutom bloggandet då. Kanske det här då, säger hon och pekar på inspelningsapparaten framför henne.

Det är också därför hon tatuerat sig och festat så mycket på sista tiden - just för att hon har tid och råd. Men med festandet - kom också drogerna.

– Jag hade en period då jag testade kokain, men det har jag slutat med nu, säger hon och tillägger att hon är väl medveten om att det inte är en idol-bild hon förmedlat av sig själv.

Men samtidigt, hennes trogna läsare har stannat kvar i vått och torrt.

– Till och med under perioder jag varit väldigt dålig på att blogga har de stannat kvar, säger hon och tror att det kan vara just ärligheten som är nyckeln. 

Under de år hon bloggat har läsarna för följa med Paulina på resor genom ångest, kärlek, lycka och hat.   

Nybliven singel

Paulina Danielsson osar av en "lev i nuet"-anda. Samtidigt som hon säger sig vara redo att skaffa barn snart, vill hon till Magaluf i sommar och festa, gå ut fyra dagar i veckan i Stockholm och sova på dagarna. 

– Jag är ju nybliven singel så jag har levt lite så just nu i alla fall. 

Eftersom Paulina för tillfället bor hos sin mamma i Tyresö utanför Stockholm blir det lätt att hon slaggar hos kompisar i stan då och då. Varje dag ser olika ut. Ibland träffar hon kompisar på stan, ibland läser hon böcker, ibland sover hon vidare. Så länge hon ser till att blogga om det, kan hon göra lite som hon vill. Någonting som kanske provocerar, då många läsares liv kretsar kring "måsten".

Paulina tar fram mobilen och läser högt. Hon citerar Dalai Lama som en gång svarade på frågan om vad som förvånar honom mest: 

"Människan. Hon offrar hälsan för att hon ska tjäna pengar. Sedan offrar hon pengar för att få tillbaka hälsan. Och så är hon så angelägen om sin framtid att hon inte njuter av nuet. Följden blir att hon inte lever i nuet och inte heller i framtiden. Hon lever som om hon aldrig skulle dö. Och så dör hon utan att ens någonsin ha levt"

– Jag håller med om det och tycker alldeles för många lever sitt liv i framtiden i stället för att leva i nuet. Man ska göra det man tycker är kul, säger hon och ler.

Men att alltid leva efter "Carpe Diem" kan även skapa problem. Nyligen gjorde Paulina och hennes expojkvän slut, någonting hon egentligen inte ville. 

– Jag var otrogen och jag vet att det var fel av mig, samtidigt är jag ju kär i mitt ex fortfarande.

Efter att ha tillbringat två timmar med Paulina förstår jag att ordet "drama" passar väldig bra in i en bloggares vardag. Hon berättar om bloggare som hugger varandra i ryggen, avundsjuka och framförallt svartsjuka.

– Nu är det som det är - livet går vidare, säger hon.

En vilsen hippie i ett tråkigt Stockholm

Är hon lycklig då, Paulina Danielsson?

– När allting är kul, blir ingenting kul. Jag är otillfredställd och känner att jag skulle vilja åka till USA, eller jorden runt, säger hon.

Hon tycker Sverige är för litet och vill tillbringa längre tid utomlands.

– Det handlar bara om att sätta igång och göra det. Så jag är ju inte olyckig, men jag känner mig inte heller lycklig.

Jag tittar på hennes tröja - "Haters gonna hate" - har hon likt många andra bloggare utsatts för näthat?

– Ja, men jag har blivit så van att jag verkligen inte tar åt mig. Antingen tycker folk att jag är astrashig och hatar mig eller så tycker de jag är ball och älskar mig. 

– Men egentligen bryr jag mig inte om vad någon tycker, säger hon.

Vad gör du om tio år?

– Om tio år är jag ganska så tatuerad, gift, bor utomlands och har ett barn. Eller så sitter jag ensamstående med fyra ungar under armen i någon förort till Stockholm, säger hon med glimten i ögat.

– Men innan dess ska jag i alla fall fixa motorcykelkörkort. 

Som sagt, det gäller att leva i nuet.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!