Varning för starka bilder i bildspelet. Till höger syns en kvinna som blivit utsatt för en syraaattack.
1 av 6
Varning för starka bilder i bildspelet. Till höger syns en kvinna som blivit utsatt för en syraaattack. - Foto: Webstagram/Scanpix/Bilden är ett montage
17-åriga Shamsia Husainai blev utsatt för en syraattack 2008. Män på motorcykel sprejade hennes ansikte med syra när hon var på väg till skolan.
2 av 6
17-åriga Shamsia Husainai blev utsatt för en syraattack 2008. Män på motorcykel sprejade hennes ansikte med syra när hon var på väg till skolan. - Foto: Allauddin Khan/Scanpix
Även 26-åriga Somi Khalid har fått lida efter en attack.
3 av 6
Även 26-åriga Somi Khalid har fått lida efter en attack. - Foto: Muhammed Muheisen/Scanpix
Azim Mais man uppges ha slängt syra i hennes och dotterns ansikte efter att hon vägrat sälja sina två söner till Dubai för att där tävla med kameler.
4 av 6
Azim Mais man uppges ha slängt syra i hennes och dotterns ansikte efter att hon vägrat sälja sina två söner till Dubai för att där tävla med kameler. - Foto: Muhammed Muheisen/Scanpix
Före och efter en syraattack.
5 av 6
Före och efter en syraattack. - Foto: Muhammed Muheisen/Scanpix
Fakhra Younu begick självmord efter hon fått syra kastad i ansiktet.
6 av 6
Fakhra Younu begick självmord efter hon fått syra kastad i ansiktet. - Foto: Ap/Scanpix

Läsarstorm mot Dani efter inlägg om Islam

Dani Karlssons uppdatering med bilder på kvinnor som blivit attackerade med syra gjorde många läsare upprörda. I sin blogg svarar 28-åringen efter stormen av kommentarer.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
Begick självmord efter attack

Fakhra Younus, 33, fick sitt liv förstört när hennes man kastade frätande syra i hennes ansikte. 

Hon begick senare självmord och lämnade ett meddelande där hon förklarade att beslutet berodde på de pakistanska myndigheternas ignorans mot alla de kvinnor som utsatts för liknande övergrepp.

I torsdags publicerade storbloggaren och den före detta "Miss World"-kandidaten Dani Karlsson, 28, ett inlägg med rubriken "Face of Islam". Under följde flera bilder på kvinnor som blivit utsatta för syraattacker

Bland annat får läsaren se bild på en 18-årig kvinna som uppges blivit våldtagen av tre pojkar och som sedan fått syra kastat i ansiktet. Vidare står det att kvinnan genomgått tio plastikoperationer - men fortfarande är ansiktet förstört.

Läsare jämförde med Breivik

Många läsare gick till hård attack mot Karlssons val av rubrik "Face of Islam" och anklagade henne för att smutskasta religionen. 

– Vad skulle du säga om någon representerar kristendomen så här: "Breivik faces of Christianity"? Hur skulle du reagerat då? Jo, du hade tänkt vilken idiot som drar alla över samma kam, skriver signaturen "SK".  

I kommentarsfältet svarar Karlsson:

– Breivik är EN person och EN händelse, det går inte att använda honom som exempel. Detta sker hela tiden och i Guds namn. Detta är en erkänd serie och det är för hundrade gången inte jag som valt namnet på den.

Tvingades skriva nytt inlägg

Men diskussionen blev snabbt så stor att Karlsson senare skrev ett nytt inlägg om ämnet. 

"Lugna er och spara era förnedrande ord till de män som gör det här mot sina döttrar, systrar och fruar i stället för att kalla mig okunnig och dum", skriver hon.

Journalisten Nicholas D. Kristof från New York Times berättar mer om syraattacker här:


/
/
/
/