Bloggerskan döms för misshandel och olaga hot.
1 av 3
Bloggerskan döms för misshandel och olaga hot.
Hon erkänner dessutom två fall av missbruk av urkund.
2 av 3
Hon erkänner dessutom två fall av missbruk av urkund.
Desirée Nilsson, 18, driver en av Sveriges största bloggar.
3 av 3
Desirée Nilsson, 18, driver en av Sveriges största bloggar.

Storbloggerskan Dessie döms för misshandel och olaga hot

UPPDATERAD. Desirée "Dessie" Nilsson, en av landets största bloggerskor, döms nu för bland annat misshandel och olaga hot. På bloggen skriver hon om domen: "Jag SKA överklaga, förfan!".


Mer om Dessie

Dessie är en av Sveriges största bloggerskor och har varit det i flera år.

I bloggen får läsaren följa hennes liv, att inte alltid må bra, shopping, relationer och festkvällar.

Som Nyheter24 tidigare berättat har bloggerskan Desirée "Dessie" Nilsson, 18, stått åtalad för bland annat misshandel och olaga hot.

I dag kom domen och Stockholms tingsrätt väljer att gå på åklagarens spår och dömer Nilsson till dagsböter och villkorlig dom.

Det var i september förra året som Nilsson enligt domen ska ha hotat en annan ung kvinna med kniv, slagit henne i huvudet med ett skärp och dragit henne i håret. 

Nekar

Dessie har hela tiden nekat till både misshandel och olaga hot, något som tingsrätten alltså väljer att bortse från. Bloggerskan har hävdat att hon agerat i nödvärn, men tingsrätten skriver i domen att något pågående eller överhängande brottsligt angrepp mot henne inte förelåg och att det därför inte kan vara tal om nödvärn.

– Jag kom aldrig i fysisk kontakt med henne. Det var dumt av mig att gå tillbaka men jag ville få hela situationen avklarad. Det händer ofta att människor vill utnyttja att jag har ett offentligt namn och skriva om vad jag gör i skvallerbloggar, sa Nilsson i rättssalen.

Tidigare ostraffad

Man tar däremot hänsyn till Nilssons unga ålder och att hon tidigare är ostraffad när man bestämd sig för dagsböter och villkorlig dom som påföljd. Nilsson ska dessutom betala ett skadestånd på 10 000 kronor till den drabbade kvinnan.   

Nilsson döms även för missbruk av urkund vid två tillfällen, ett brott som hon har erkänt.

Nyheter24 har sökt Dessie för en kommentar.

UPPDATERAD 18.22: 

Dessie är inte nöjd med domen och skriver på sin blogg att hon ska överklaga.

"Jag är så trött på Sveriges lagar att det inte är sant, vad fan är det här? Dom smutsar ner mitt namn utan alls konkreta bevis!! Denna tjejen vill ha pengar från mig, jag vet det. Coolt att få köpa sin första Lv väska (reds. anm. Louis Vuitton) med dessies pengar med en ren lögn. Skäms man inte???", skriver bloggerskan. Inlägget har döpts till "Dålig dag i dag". 

Läs hela texten här.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

SVT gör serie om Noréns skandalpjäs

Carina Burman får Bonnier-stipendium

1 timme sedan
Stiftelsen Eva Bonniers 70-årsfonds stipendium 2024 går till Carina Burman för boken "Drottningar och pretendenter. Om guldålderns deckarförfattarinnor".

Sofia Jannok kan få novellpris

1 timme sedan
En Augustpristagare och en känd artist döljer sig bland årets nominerade till Sveriges Radios novellpris. Ia Genberg och Sofia Jannok är två av de fem författare som konkurrerar om priset.

De får Dynamostipendiet

1 timme sedan
Årets Dynamostipendier om 150 000 kronor går till Nina Beckmann och Karin Z Sunvisson.

Gyllenhaal lovar bättring – kommer till Sverige

2 timmar sedan
"Underlig men underhållande". Det var Jake Gyllenhaals betyg på originalversionen av "Road house". Nu axlar han själv Patrick Swayzes roll som ärrad slagskämpe i en ny filmatisering.

Indieartister växer på Spotify

3 timmar sedan
Ungefär hälften av alla pengar som Spotify betalade ut i ersättning under fjolåret genererades av oberoende artister, så kallade independentartister, meddelar musiktjänsten i ett pressmeddelande.