Tisdag 17 Maj
Stockholm

12-åriga Lisa har över 20 miljoner visningar på Youtube

Lisa - ett fenomen på Youtube.
1 av 3
Lisa - ett fenomen på Youtube. Foto: Faksimil Youtube
Hon har över 70 000 personer som följer henne på klipp-sajten.
2 av 3
Hon har över 70 000 personer som följer henne på klipp-sajten. Foto: Faksimil Youtube
Hon tipsar bland annat om smink.
3 av 3
Hon tipsar bland annat om smink. Foto: Faksimil Youtube

På Youtube har hon över 23 miljoner visningar och nästan 76 000 prenumeranter. Lisa Jonsson är bara 12 år men har redan tagit nätet med storm.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Se mer av Lisa

Besök Lisas Youtube-kanal här.

Och hennes blogg här.

Utöver sina miljontals visningar på Youtube har 12-åriga Lisa Jonsson även en välbesökt blogg. Över 20 000 om dagen, berättade Lisa i en dokumentär som kom ut förra året. För sina närmare 76 000 prenumeranter visar Lisa hur man sätter in hårförlängningar, hur bästa sommarlooken ser ut när det gäller smink och ger frisyrtips.

Något som tycks vara mer än populärt. Snart har hennes videoklipp setts 24 miljoner gånger. Det började med videobloggar som publicerades via en kanal på Youtube som samlade på sig allt fler prenumeranter. När hon sedan fyllde elva fick hon en egen domän i födelsedagspresent. Därav smeknamnet "Misslisibell".

Vad tror du har bidragit mest till att hon haft så stora framgångar just med sina videoklipp?

– Det är svårt att säga. Från början var det att hon bloggade om smink och mode. Hon använde mycket billiga grejer, kläder från Cubus, Kappahl, smink från Kicks. Det var inget märkvärdigt, inget glammigt utan prylar som alla kunde köpa, säger Lisas mamma Maria Jonsson till Nyheter24.

Hur hanterar man som förälder den uppmärksamhet hon får?

– Det tog ett tag innan man förstod att hon var så populär, men det var när dokumentären om henne gjordes som vi förstod att hon var större än vad vi trodde från början. Hon gick från 30 000 prenumeranter på Youtube och nu är hon uppe i över 70 000. Det är lustigt nu när man går nångonstans, småtjejer kommer fram och vill ha autografer.

Var ni oroliga?

– Nej, vi var inte oroliga. Men det är ju det här med näthat. Men hon hanterar det så bra.

Har hon fått stå ut med mycket skit?

– I början var det mycket, nu är det ytterst få gånger som någon skriver något elakt. På Youtube finns det en del och det är svårt att kontrollera men på bloggen tar vi bort elaka kommentarer. Jag och hennes bröder brukar göra det.

Lisa sommarsminkar sig:


Får paket av fans:


Sminklook:


Här kan du se dokumentären om Lisa:


Kommentera
Kopiera länk
Dela