Onsdag 12 Maj
Stockholm

Man åtalas för mord– och sexhot mot Blondinbella

Mannen skickade döds- och våldtäktshot till bland andra Isabella Löwengrip, Tyra Sjöstedt och Margret Atladottir.
1 av 4
Mannen skickade döds- och våldtäktshot till bland andra Isabella Löwengrip, Tyra Sjöstedt och Margret Atladottir. Foto: Stella Pictures / SCANPIX / Montage
För Nyheter24 berättade Isabella att hon önskar att polisen meddelat henne tidigare om att mannen erkänt.
2 av 4
För Nyheter24 berättade Isabella att hon önskar att polisen meddelat henne tidigare om att mannen erkänt. Foto: DR /Stella Pictures
Brevet som skickades till flera kända nöjesprofiler.
3 av 4
Brevet som skickades till flera kända nöjesprofiler. Foto:
Även bloggerskan Tyra Sjöstedt fick utstå hoten. Hon medverkade senare i TV3:s Efterlyst och pratade om problematiken kring hot och stalking över internet.
4 av 4
Även bloggerskan Tyra Sjöstedt fick utstå hoten. Hon medverkade senare i TV3:s Efterlyst och pratade om problematiken kring hot och stalking över internet. Foto: Robert Eklund /Stella Pictures

I september hålls rättegången mot den 29-åriga man som nu åtalats efter att han erkänt döds- och våldtäktshot mot flera stora bloggerskor och profiler.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Läs brevet:

""Ett sexuellt samlag är på sin plats mellan oss två utan kondom bara så du vet ! Dina vackra bröst till meloner ska bli så skönt att få suga på samt slickningen av din håriga och fina slida. Gör du inte som jag säger blir det garanterad kroppsstyckning och då kommer jag steka brösten dina i smör å vad gott i sådana fall. 

Står helt och hållet bakom detta brev och är inte ett dugg rädd för rättsväsendet. Har nämligen talets gåva långt ut i fingerspetsarna""

I slutet av förra året erkände den socialdemokratiska valarbetaren att han försökt smutskasta moderaternas kommunalråd Jonas Ransgård genom att skicka hotbrev till bland andra Blondinbella i M-politikerns namn. Nu åtalas den 29-åriga valarbetaren för olaga hot och sexuellt ofredande vid Göteborgs tingsrätt.

Även bloggerskan Tyra Sjöstedt, TV4-journalisten Jenny Alvesjö och medieprofilen Margret Atladottir tvingades ta emot det grova hotbrevet om att de ska våldtas, styckas och mördas.

Vattentät bevisning

"Gör du inte som jag säger då blir det kroppsstyckning och då kommer jag steka brösten dina i smör", löd bland annat en del av brevet.

Den åtalade är inte längre medlem i Socialdemokraterna och har i förhör sagt att han mådde dåligt under den aktuella tiden, skriver Göteborgs-Posten

Rättegången hålls i september men ingen av bloggerskorna kommer att kallas eftersom kammaråklagaren valt de fall då han har vattentät bevisning som dna-spår.

Sökte hjälp efter breven

22-åriga Isabella "Blondinbella" Löwengrip har tidigare berättar för tidningen Amelia hur hon påverkats av hoten.

– Till slut åkte jag in till psykakuten. Det var som att all ångest som samlats i alla år kom på en gång. Jag började dricka jättemycket vin, fick ta tunga sömnmedel för att kunna sova och var borta från jobbet, sa hon då.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela