Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bloggare firar abortbesked med hamburgare och fest

- 26/08/2013, 21:13 -
Peter tillsammans med sin syster Alexandra.
1 av 3

Peter tillsammans med sin syster Alexandra.

Yessica Thor / Fameflynet

Han driver också en en populär blogg.
2 av 3

Han driver också en en populär blogg.

Yessica Thor / Yessica Thor

Nu har han uttalat sig klumpigt om aborter.
3 av 3

Nu har han uttalat sig klumpigt om aborter.

FameFlynet Sweden / Robert Eklund

Bloggaren Peter08 har hamnat i blåsväder efter att ha uttryckt sig klumpigt i en abortfråga som dessutom rör honom – eftersom han är pappan.

STOCKHOLM. Bloggaren Peter Nilsson, Alexandra "Kissie" Nilssons bror, har fått kritik på sin blogg efter att ha uttryckt sig klumpigt om en kommande abort som han är inblandad i. 

Peter hade nämligen ett kort förhållande, med en kvinna, som resulterade i en graviditet. Hon har valt dock att göra abort och Peter tog emot beskedet med glädje. 

Han skriver på sin blogg:

"Igår så fick jag reda på att den där tjejen som jag skrev om tidigare gick till läkaren och tyvärr så visade det sig att graviditets testet var korrekt och att hon var gravid, men sedan så berättade hon att hon ska skaffa en abort så fort som möjligt. Åååååh vad skönt att slippa tänka på det nu!".

Ska gå ut och festa

Han fortsätter inlägget med att han ska "fira det här genom att äta hamburgare och gå ut och festa på kvällen". 

Inlägget har fått en del kritiska läsarkommentaren främst från tjejer som anser att Peter hanterar detta på ett dåligt och respektlöst sätt.

En läsare skriver: "Fan vad omogen och känslokall du är. Tur att hon inte ville behålla barnet.." och en annan säger: "Jag håller med! Riktigt elakt att skriva ut detta på bloggen. Kanske borde vara ett stöd för tjejen (oavsett er relation) istället för att festa. Tjejen förtjänar att behandlas med respekt."

Förklarade i nytt inlägg

Han bemötte kommentarerna med ett nytt blogginlägg där han förklarar: 

"hur jag hanterar en situation som jag tycker är jobbig är helt upp till mig och om jag väljer att fira goda nyheter så är det ingenting som ni ska sitta och döma mig för".