Onsdag 26 Jan
Stockholm

Vem är egentligen bloggfenomenet The ClassyIssue?

Bloggen som inspirerar.
1 av 5
Bloggen som inspirerar. Foto: Faksimil/http://theclassyissue.com
Niclas von Schedvin som ligger bakom bloggen har hittills hållit sig i skuggan.
2 av 5
Niclas von Schedvin som ligger bakom bloggen har hittills hållit sig i skuggan. Foto: Faksimil/http://theclassyissue.com/
Han startade bloggen mest som intresse.
3 av 5
Han startade bloggen mest som intresse. Foto: Faksimil/http://theclassyissue.com/
Idag har den runt 100 000 besökare i veckan.
4 av 5
Idag har den runt 100 000 besökare i veckan. Foto: Faksimil/http://theclassyissue.com/
Ett exempel på vad man kan hitta på bloggen.
5 av 5
Ett exempel på vad man kan hitta på bloggen. Foto: Faksimil/http://theclassyissue.com/

Nyheter24 fick prata lite med personen bakom inspirationssiten The ClassyIssue.com. Sidan har cirka 100 000 besökare i veckan, men till skillnad från andra stora bloggare så väljer den här killen att stå lite i skuggan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Så, vem är han?

Namn: Niclas von Schedvin

Ålder: 25

Bor: Borås

Gör: Har ett 8-17-jobb samt driver  inspirations-sajten theclassyissue.com som startades upp 2010.

Fritid: Spenderas med min familj/vänner och på att resa så mycket som möjligt.

Modeller, utsikter, mat, inspirerande citat, det är bland annat vad man får se om man går in på bloggen Theclassyissue.com. Det vilar även en viss mystik över inspirationsbloggen då inte så många läsare vetat vem som ligger bakom den. Nyheter24 kontaktade mannen bakom bloggen för att ta reda på lite mer om hjärnan bakom Theclassyissue.com.

Varför tror du bloggen blivit så stor?

– Jag tyckte att det fanns ett tomrum för killar att kunna få snabb inspiration. Tumblr var det bästa sättet..mycket bilder lite "snack" ! Daglig uppdatering av herr-mode, streetstyle, home interior, musik och självklart snygga tjejer, skrattar Niclas och fortsätter.
– Den stil och val av bilder och musik jag lägger upp har lyckats inspirera till många följare/besökare. Sedan har stora och populära internet sajter och magazin runtom i världen hittat sidan och skrivit om den vilket har givit snabb marknadsföring.

Tanken var att kunna inspirera

Niclas har alltid tyckt väldigt mycket om kläder, musik och trender. Så en tumblr-blogg kände han var det perfekt valet.

– Den viktigaste tanken är att kunna inspirera!Hittills har det varit med bilder och musik men kommer utöka med "the classy interviews" intervjuer med personer som inspirerar mig.Att få jobba med andra typer av samarbeten ihop med kreativa och duktiga människor är otroligt roligt och min tanke är självklart att dessa samarbeten ska försöka förmedlas vidare på theclassyissue.com

Niclas har valt att inte använda sitt namn på sidan. Han tycker inte att det nödvändigtvis måste synas på bloggen. 

– Det är inte ofta jag lägger ut bilder på mig själv heller.Sedan är det lite kul när så många undrar vem man är också, haha!

Fotar du själv mycket? 

– Jag fotar lite själv, mest street-style bilder än så länge. Det är något jag lägger mer och mer tid på.Det är nice att kunna dela så mycket eget material som möjligt på siten.

Har du något mål med bloggen? 

– Att den ska växa och nå ut till så mycket folk som möjligt.

Vad får dig att välja en viss bild? är det bilder som faller dig själv i smaken eller är det för läsaren?

– Oj, svår fråga.. Men jag lägger alltid upp bilder som faller mig själv i smaken, innehållet är väldigt viktigt för mig, bilden måste förmedlar en bra känsla!Det är viktigt att man får en positiv inställning när man har sett en bild..eller i alla fall att på något sätt känna en kraft att ta sig vidare i vardagen.

Har du någon typ av favoritbild/favoritmodell/favoritmotiv?

– Jag har så himla många favoritbilder så det är väldigt svårt att bara välja en. Men det senaste så har jag fastnat väldigt mycket för fotografen Larsen Sotelos bilder. Min favorit modell får jag nog allt säga är Ricki Hall eftersom jag gillar hans stil, stort skägg, välfriserat hår och tatueringar.

Hur ser framtiden ut? 
– Utan tvekan kommer jag att fortsätta blogga. Jag mår bra av det och hoppas att alla min följare gör det också haha. Jag har planer för bloggen som förhoppningsvis kommer upp inom kort men det är inget jag vill avslöja riktigt ännu så det är bara att besöka theclassyissue.com ofta så att man inte missar något, skrattar Niclas.

Kommentera
Kopiera länk
Dela