Vännerna tycker olika. Här på bilden är det superstjärnan Kelly Rowland som bär päls.
1 av 8
Vännerna tycker olika. Här på bilden är det superstjärnan Kelly Rowland som bär päls. - Foto: Stella Pictures/Bilden är ett montage
Rebecca är känd för sina extra coola outfits.
2 av 8
Rebecca är känd för sina extra coola outfits. - Foto: FameFlynet Sweden / Robert Eklund
Isabel är fru till Steve Angello som varit en del av Swedish House Mafia.
3 av 8
Isabel är fru till Steve Angello som varit en del av Swedish House Mafia. - Foto: Stella Pictures / Morgan Dessalles
Hon jobbar bland annat som designer.
4 av 8
Hon jobbar bland annat som designer. - Foto: Robert Eklund / Stella Pictures
Rebecca i fjärilströja.
5 av 8
Rebecca i fjärilströja. - Foto: David Sica / STELLA PICTURES
Rebecca är också känd från Sunblock, men har släppt flera singlar och är även designer.
6 av 8
Rebecca är också känd från Sunblock, men har släppt flera singlar och är även designer. - Foto: Robert Eklund / Stella Pictures
Simonsson under Elle-galan i fjäderprydd klänning.
7 av 8
Simonsson under Elle-galan i fjäderprydd klänning. - Foto: FameFlynet
Här på modeveckan i Stockholm.
8 av 8
Här på modeveckan i Stockholm. - Foto: Robert Eklund / Stella Pictures

Rätt eller fel? Så tycker bloggstjärnorna om päls

I veckans avsnitt av Rebecca Simonsson och Isabel Adrians podcast diskuterar fashionista-profilerna användning av päls som mode tillsammans med gästartisten Linda Sundblad. Men åsikterna går snabbt isär.


Blondinbella attackerad med blod

2009 sålde bloggerskan Isabella "Blondinbella" Löwengrip några pälsar som hon tröttnat på. Då överlämnade två djurrättsaktivister en flådd mink till bloggerskan. 

– Vi ville att ”Blondinbella” skulle se vad det är hon försvarar eftersom många, särskilt unga tjejer, ser upp till henne och har henne som förebild, sa en av aktivisterna till Sydsvenskan efter "attacken".

Det hela fångades då på film - se den här.

Rebecca Simonsson är en av Sveriges största stilikoner - hon hyllas ständigt för sitt mod att visa upp nya extravaganta trender och stilar. Så när den trendsättande 28-åringen i sin blogg tog upp det känsliga ämnet om man ska bära päls eller inte var det många som hade en åsikt.

I veckans avsnitt av Simonsson och vännen Isabel Adrians podcast fortsätter man att diskutera frågan. Det tillsammans med sin gäst, artisten Linda Sundblad som gjort valet att inte bära päls och som är vegetarian.

"Djuren råkar illa ut"

Rebecca har till skillnad från Sundblad valt att bära pälsjacka - men bara om den inte är ny.

– Jag har använt päls typ hela mitt liv. Jag har kanske lite på luvan, ett par skor i päls, men framförallt pälsjackan. Det tycker jag faktiskt är väldigt snyggt. För några år sedan kände jag: "Jag kan inte gå o köpa en ny päls, jag kan inte stödja allt det här som det står för", berättar Simonsson och fortsätter:

– Djuren råkar så illa ut - jag gjorde då valet att bara köpa vintagepäls. Kanske inte på skor och luvor då, jag vill inte hymla, jag är ärlig, men då är djuret redan skadat och jag stödjer inte den här nyproduktionen. 

"Jag tycker det är dubbelmoral"

Men vännen Isabel Adrian håller inte med. 

– Om du nu äter kött, då tycker jag inte att man ska säga att man inte vill bära päls. Då ska du respektera hela djuret. Då är det bättre att om du äter köttet så är det bättre att använda pälsen också. Jag tycker att det är dubbelmoral, säger hon i avsnittet.

Vad tycker du - är det okej att bära päls, vintage eller ej? 

Så här såg det ut när Djurrättsalliansen intog Stockholm Fashion Week 2010:


/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skådespelaren Louis Gossett Jr är död

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

3 timmar sedan
Författarduon Sofie Sarenbrant och Carina Bergfeldt släpper sin andra bok i serien om programledaren Frida von Engen. Efter att den första delen "Födelsedagen" rönt stora framgångar kommer nu den fristående thriller-uppföljaren "Långfredagen".

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

3 timmar sedan
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

idag 08:56
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

idag 08:42
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".