1 av 11
2 av 11
3 av 11
4 av 11
5 av 11
6 av 11
7 av 11
8 av 11
9 av 11
10 av 11
11 av 11

"Jag fick åka akut till sjukhuset och mina läppar sprack"

Han har hånats för sitt utseende och jämförs med "kattkvinnan" Jocelyn Wildenstein. För Nyheter24:s Emma Malmlöf berättar SVT-profilen Kilian Karlsson om att bli storleksblind, sin bok och varför han började förändra sitt utseende.


Mer om Kilian

Kilian Karlsson deltog i SVT:s "Ung och bortskämd" 2012. En tävling då bortskämda ungdomar skulle lära sig att klara av livet på egen hand i ett hus de bodde i tillsammans under flera veckor.

Efter sin medverkan har han drivit en omtalad blogg. 

Besök bloggen här

För de flesta är Kilian Karlsson, 21, mest känd från SVT:s "Ung och bortskämd". Men även efter programmet stannade den färgstarka profilen kvar i rampljuset - inte minst med hjälp av sin blogg på vilken han ständigt får anonyma påhopp gällande sitt utseende. 

Andra kanske känner igen honom från det hånfullt omskrivna inlägg om honom, författat av Pernilla Wahlgren, som senare raderades

– Folk blir väldigt provocerade när jag skriver om mina skönhetsingrepp, säger Kilian till Nyheter24 och fortsätter sedan:

– De skriver att jag inte ser klok ut. Att jag ser grotesk ut. Svenska folket jämför mig med Donatella Versace eller Jocelyn Wildenstein, även kallad för kattkvinnan, men det tycker jag bara är överdrivet och skrattretande för det vet jag inte stämmer. Folk är bara avundsjuka och ingen vågar vara annorlunda.  

Fick läppförstoring av sin mamma i studentpresent

Kilian upptäckte tidigt möjligheten att förändra sitt utseende via några av Sveriges nu största bloggare

– Bloggare kan påverka skönhetsideal enormt mycket i dagens samhälle. Förut fick jag all min inspiration ifrån bloggar. Bantningspreparat. Barbiedrogen, barnmatsdieten och massa annat. Läsare i den yngre åldern går på det mesta. 

Den andra skönhetsbehandlingen fick teveprofilen av sin mamma i studenpresent

– Jag följde trenden helt enkelt. Mina skönhetsingrepp har varit mina egna beslut sen kan man ju ha inspirerats av andra. Än så länge håller jag mig till fillersinjektioner och botox men jag har planer på att operera näsan och ögonlocken. 

Framöver lockar även större ingrepp.

– Jag tränar ganska ofta så när jag lagt på mig mer muskler skulle jag kunna tänka mig att lägga in bröst muskelimplantat för att se mer vältränad ut men det är inget som är aktuellt just nu. 

Känner du som bloggare att du nu har ett ansvar som förebild gentemot unga? 

– Jag tänker inte så mycket på att vara en förebild eftersom att jag är ganska provokativ av mig och gillar reaktioner ifrån människor. Jag väljer självklart vad jag skriver i bloggen och kanske inte tar med vissa saker då jag vet att jag har en hel del yngre läsare. 

Det är inte alltid som injektionerna varit problemfria. Förutom infektioner tvingades profilen åka till akuten efter att han tillsammans med en vän beställt hem en filler från USA som visade sig vara fejk och som innehöll kemikalier. 

– Vi fick åka in akut till sjukhuset dagen efter för att jag svullnade upp så mycket i hela ansiktet och mina läppar sprack. Efter det har det uppstått komplikationer med spruckna kärl, läckt preparat och blivit varbildningar. Det har dock inte stoppat mig från att använda andra fillers preparat igen. 

"Mina läppar och kindben var extremt överfyllda"

Förut behandlade profilen sig två till tre gånger - i veckan. 

– Jag har fått mer respekt för fillers och behandlar mig inte lika ofta. Nu gör jag det med någon månads mellanrum. Jag fyller dock bara på med lite filers åt gången för att underhålla det resultat jag redan har. 

Kilian säger också att han varit storleksblind. Något han förstod när han tittade på gamla bilder.

– Mina läppar och kindben var extremt behandlade och överfyllda. Då tyckte jag att dom var små men så var ju inte riktigt sanningen. Jag får höra nästan varje dag att mina läppar är för stora men jag tror inte riktigt att jag vill ta in det. 

Hur lär man sig att inte ta åt sig av de hårda orden? 

– Jag kan ta åt mig men påminner mig själv snabbt att det bara är ord som inte betyder något för mig. Man måste lära sig att lyssna på sin inre röst. Samt fundera på varför den korkade personen var tvungen att säga dom hårda orden, säger teveprofilen och fortsätter:

– Ofta handlar det om avundsjuka och okunskap. Tar jag åt mig kan jag lika gärna sluta med skönhetsingrepp. Jag vågar stå för vad jag gör och det önskar jag fler kunde göra.  

Du skriver som svar på en av kommentarerna i din blogg att en bok kan vara på väg - är det något du planerar? 

– Jag har länge funderat på att skriva en bok. Jag må vara 21 år gammal men har ändå upplevt en del saker i mitt liv. Jag skulle vilja skriva en bok som handlar om skönhetsingrepp, ytlighet, självkänsla och förutfattade meningar i dagens samhälle. 

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

2 timmar sedan

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

igår 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.