Daniel Paris och Paulina Danielsson gör årets goda gärning.
1 av 10
Daniel Paris och Paulina Danielsson gör årets goda gärning. - Foto: Privat
De hämtade ut wraps från ett att Paris favoritkaféer.
2 av 10
De hämtade ut wraps från ett att Paris favoritkaféer. - Foto: Privat
Vitamindryckerna hade han på kylning hemma, och han ansåg det då inte mer än rätt att de behövande skulle få någonting att dricka till sin mat.
3 av 10
Vitamindryckerna hade han på kylning hemma, och han ansåg det då inte mer än rätt att de behövande skulle få någonting att dricka till sin mat. - Foto: Privat
Bloggarna vill uppmana andra till att våga gå ut och fråga affärerna om överbliven mat man kan få.
4 av 10
Bloggarna vill uppmana andra till att våga gå ut och fråga affärerna om överbliven mat man kan få. - Foto: Privat
Deras vän Nina jobbar på ett kafé där de hämtar sina wraps.
5 av 10
Deras vän Nina jobbar på ett kafé där de hämtar sina wraps. - Foto: Privat
"En kväll efter stängning tog vi med oss maten från Kista till Söder där vi bor", berättar Daniel.
6 av 10
"En kväll efter stängning tog vi med oss maten från Kista till Söder där vi bor", berättar Daniel. - Foto: Privat
Inlägg från Daniels blogg.
7 av 10
Inlägg från Daniels blogg. - Foto: Faksimil/http://www.finest.se/danielparis
Redo för utdelning.
8 av 10
Redo för utdelning. - Foto: Privat
Daniel och Paulina är vänner sedan långt tillbaka.
9 av 10
Daniel och Paulina är vänner sedan långt tillbaka. - Foto: Faksimil/Nyheter24
En kväll föreslog Daniel idén i och med att båda bloggarna har många besökare samt stora konton på Instagram där ändamålet kan uppmärksammas.
10 av 10
En kväll föreslog Daniel idén i och med att båda bloggarna har många besökare samt stora konton på Instagram där ändamålet kan uppmärksammas. - Foto: Faksimil/Nyheter24

Bloggarna ger mat till hemlösa: "Vi kan inte blunda för människor"

Föreläsaren och bloggaren Daniel Paris och Paradise hotel-aktuella Paulina "Paow" Danielsson vill använda sitt inflytande för att förändra situationen för hemlösa.


Mer om Daniel Paris

Att dela ut mat till hemlösa är inte den enda goda gärningen Daniel Paris gör för samhället. Han åker även runt och föreläser, bland annat om hur man får ett gott självförtroende. Läs mer om det här

Stöd nattjouren

Ge en sms-gåva: SMS:a ”NATTJOUREN” till 72 980 så ger du 50 kr. 

Här kan du läsa om nattjourens berörande twitterkonto.

Paulina "Paow" Danielsson, 20, har 81 000 följare på Instagram, Daniel Paris, 25, har 37 000. Sammanlagt besöker över 350 000 deras bloggar varje vecka. Nu vill de påverka sin unga målgrupp att hjälpa utsatta. 

– Jag, Paulina och min vän Nina hjälper till på de sätt vi kan privat men så sa jag någon gång till Paulina att: "varför skriver inte vi med stora Instagramkonton och bloggar om det här? Vi skulle kunna lägga upp det så andra kan se och göra samma sak", och så föddes idén, säger Daniel till Nyheter24.

Frågar efter överbliven mat på kaféer

Daniel berättar att det inte är de själva som betalar för mackorna de delar ut. Det är via vännen Nina som jobbar på ett kafé där det ibland blir överbliven mat. 

– Nina jobbar på ett kafé i Kista och jag brukar alltid äta deras wraps till lunch. Vi började prata om att det är massa hemlösa på söder och precis som många andra cafén så tvingas Ninas kafé att slänga mat som det egentligen inte är något fel på men som på grund av policyskäl inte får säljas, berättar Daniel och fortsätter. 

– Så en kväll efter stängning tog vi med oss maten från Kista till Söder där vi bor. Vitamindrycken hade jag på kylning hemma och det kändes inte mer än rätt att dem som får en macka även ska få något gott att dricka.

Uppmanar andra till att våga

Bloggaren uppmanar nu andra till att våga gå till kaféer och butiker och fråga om man kan få maten som blir över då det ofta slängs enorma mängder.

– Mataffärer slänger flera sopsäckar bröd varje dag och det gäller även vissa sallader och färdigrätter. Det gör de flesta kaféer också. Våga fråga, precis som vi gjorde, säger han.

"Vi kan inte blunda för människor"

Reaktionerna har varit positiva. Stödet i sociala medier har varit stort och bloggarna hoppas att folk kommer känna att göra som dem och dela ut mat till behövande.

– Lyckas vi inspirera en enda människa till det så har vi ju lyckats med att nå ut och det var ju det som var tanken med att göra hela grejen så publikt som möjligt. Så alla kan se, påverkas och inspireras för vi kan faktiskt inte blunda för människor. Det är inte okej, säger Daniel till Nyheter24.

/
/
Mat
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Allman Brothers-grundare död

2 timmar sedan

Taylor Swifts nya album – "hon leker med oss"

3 timmar sedan
Världens nu största popartist släpper 16 nya låtar och en video – om vad? Låttitlarna ger tydliga signaler om slutet på en kärleksrelation. Själva musiken är svårare att ringa in i förväg.

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

idag 15:46
Terrorattacken mot Israel den 7 oktober 2023 och det efterföljande kriget mot Hamas i Gaza innebär en ny vändpunkt i modern judisk historia. Den 25-26 maj arrangerar organisationen Judisk kultur i Sverige The October 7 Forum för att diskutera händelserna och gästlistan innehåller flera internationellt kända namn.

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

idag 15:38
Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.

Känd skådespelare misstänkt för misshandel och barnfridsbrott

idag 15:00
I morse anhölls en känd svensk skådespelare norr om Stockholm misstänkt för misshandel och barnfridsbrott.

Råkade Bianca Ingrosso precis avslöja sitt hemliga konto?

idag 14:56
Det är många där ute som har så kallade "spion-konton" på Instagram för att kunna följa folk utan deras vetskap. Men var det nu som Bianca Ingrosso råkade avslöja sitt?