1 av 2
2 av 2
- Foto: TV4

Madeleine och Chris ute ur Idol 2010

Det var Madeleine Finck-Björgen och Chris Andersen som på fredagskvällen fick lämna tävlingen efter att ha snubblat på mållinjen. – Jag måste få säga att det här inte var min grej, säger Madeleine till Nyheter24.


Idol 2010

Vem var bäst? Vem var sämst? Vem vinner? Läs allt om Idol på Nyheter24.se/noje/idol

På den absolut sista kvaldagen i Idol 2010 - under självaste kvalfinalen - var Chris Andersen, 29, och Madeleine Finck-Björgen, 19, tvungna att lämna tävlingen.

Trots ett svidande nederlag är Madeleine vid hyfsat gott mod efter att resultatet tillkännagivits.

– Jag är inte ledsen, utan bara glad och stolt över att jag kan få kalla den grupp som gick vidare för mina vänner. Nu ska jag hem till min pojkvän, jag saknar honom så himla mycket, säger Madeleine till Nyheter24 direkt efter sändningen.

Chris målsättning under Idol har bland annat varit att ge country utrymme i de svenska vardagsrummen.

– Jag har hållit hårt på min genre under hela tiden. Kanske var det mitt fall i kväll, men att jag har tagit mig så här långt bevisar att det ändå finns det rum för countrymusik i Sverige.

Kommer du söka till Idol nästa år?

– Nej, jag har lovat mig själv att inte söka efter att jag fyller 30 år, och det gör jag i januari. Så det är nog kört, säger Chris till Nyheter24.

Även Madeleine är inne på samma spår.

– Nej, nu måste jag få säga att det här faktiskt inte är min grej. Jag är ju folkpop-människan, och om jag inte får visa den sidan av mig så tycker inte jag att det här är lika mycket värt.

/
TV4
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!