"Jag är rädd för att det blir cheesy"

- 05/11/2010, 12:49 -

Idolerna berättar om kärleken de hyllar i fredagens final.

Finlandssvenskan Elin Blom tillägnar Alphaville-hiten Forever young till sin pappa.

– Han betyder väldigt mycket, eftersom han har varit hemmapappa och tagit hand om mig och min lillebror ända sedan jag föddes. För första gången kommer han vara på plats den här veckan.

Har han aldrig varit i studion?

– Tidigare har han varit så nervös att han inte har vågat vara här eller ens titta på resultatshowen, utan han ser allt på söndagens repris, när han redan vet hur det har gått, säger Elin till Nyheter24.

Olle Hedberg tar undre fredagen tillfället i akt att hylla sin 26-åriga bror Per.

– Chansen att få tillägna något åt min bror, som jag älskar, känns superhäftigt. Jag är så himla stolt över honom, och han är en väldigt ödmjuk, snäll och optimistik person. Kort sagt en jävligt fin kille.

Linnea Henriksson sjunger jazzdängan My baby just cares for me till sin pojkvän Wille, men hon är rädd för att han inte kommer uppfatta meddelandet rätt.

– Vi är inte supergulliga mot varandra, utan vi har lite mer en dunk i ryggen-relation. Han är en riktigt skön snubbe, men nu är nog både han och jag rädda för att det ska bli för cheesy och alldeles för nära, säger Linnea till Nyheter24.

Andreas Weise dedikerar Higher and Higher til sin mamma Agnetha, som har varit en oerhört viktig del i hans liv.

– Mamma betyder fruktansvärt mycket, och jag har blivit bortskämd med kärlek. Vi bodde tillsammans i  en lägenhet på Lidingö under 17 år. Det var hard times och good times, men jag fattade först när jag blev äldre hur många gånger hon har fått mig på rätt bana.