Onsdag 19 Jan
Stockholm

"Blyga" idolen: TV4 visar fel bild av mig

1 av 2
2 av 2

I tisdagens Idol fick hon ännu en gång kritik för att vara blyg - men nu slår idolen Amanda Fondell tillbaka. – Tröttsamt av juryn, säger hon till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Idol

Idol är en talangjakt med ambitionen att hitta Sveriges nästa popstjärna. Tävlingen, som i Sverige startade år 2004, har under årens lopp vaskat fram en rad guldkorn, som kan stoltsera med titlar som rekordpopulär allsångsledare, Melodifestivalvinnare och stekhet USA-favorit.

Men det har trots allt inte gått lika bra för alla inblandade, och många forna idoler har vi glömt, tröttnat på eller i efterhand helst sluppit.

Idol 2011 sänds på TV4 fredagar klockan 20.00.

Under tisdagens Idol 2011 skrällde Amanda Fondell, 17, då hon gick direkt vidare till kvalfinalen - trots juryns blandade kritik.

Framförallt riktade jurykvartetten klagomål mot idolen gällande hennes försynta och introverta framtoning - en roll hon menar är fullkomligt felaktig.

– Jag är trött på att juryn säger så, och det har blivit fel i programmet, förklarar Amanda för Nyheter24.

– Jag är ingen blyg tjej egentligen. Kanske är jag lite mer tillbakadragen i grupper, men jag är verkligen inte blyg.

Redan från sin första audition i Lund har Amanda tvingats inta rollen som den blyga tjejen i programmet - något som juryn fortsätter bygga sin kritik på.

"Tröttsamt"

Under tisdagskvällen menade bland annat Laila Bagge-Wahlgren att Amanda måste ta för sig mer privat, för att lyckas få några fans.

– Det börjar bli lite tröttsamt att juryn säger så. Jag ska visa dem att jag inte är blyg, fortsätter Amanda.

Juryns Alexander Bard håller dock inte med sina kollegor.

– Jag bryr mig inte om hur Amanda är vid sidan om scenen. Det är ju inte på intervjuerna som man blir rockstjärna - det är på scenen. Det finns en massa blyga stjärnor, som Nina Persson i The Cardigans till exempel. Det blir bara spännande och mystiskt att hon inte säger så mycket.

Tillsammans med Amanda gick även auditionsuccén Moa Lignell vidare.
 

Se Amanda Fondells tolkning av Britney Spears "Womanizer":

Amanda%20Fondell%20-%20Womanizer

Kommentera
Kopiera länk
Dela